top of page

Plan your path to the future

SRART - minun polkuni

Start -tehtävän avulla valitset oman polkusi
 

Olet nyt Opopassin POLKU-osion alussa. Opopassin POLKU-osio (15 pistettä) auttaa sinua oman suunnan löytymisessä ja jatko-opintosuunnitelmasi rakentamisessa. Opopassin KAIKILLE YHTEISET -osiot (5 pistettä) luovat pohjan Opopassin POLKU-osion tehtävien tekemiselle. Aloita POLKU-osion rakentaminen alla olevasta kaikille pakollisesta START-tehtävästä, jonka avulla valitset oman polkusi. Tämä jälkeen teet oman polkusi tehtäviä ja lopuksi kaikille yhteisen THE END -tehtävän.  Opopassi on valmis kun olet kerännyt kasaan 20 pistettä.

The end

OPOPASSI_LOGO_PINKKI_Small.png

1. tee start-tehtävä

Aloita polun rakentamisen alla olevasta START -tehtävästä, jossa tutustut ensin Opopassin 12 jatko-opintopolkuun ja valitset itseäsi kiinnostavan polun. Tämän jälkeen rakennat omaa jatko-opintopolkuasi tekemällä polun pistetehtäviä. 

The end

opopassi_07_edited.png

2. kerää  pisteitä 

POLKU -osiosta keräät yhteensä 15 pistettä tekemällä polun pistetehtäviä. POLKU -osion pakolliset tehtävät ovat START- ja THE END -tehtävät. Muut tehtävät pääset itse valitsemaan.

Jokainen polun tehtävä vie sinua kohti omaa jatko-opintosuunnitelmaasi.

The end

opopassi_06_edited.jpg

3. Tee THe end -tehtävä 

Opopassin viimeinen tehtävä on kaikille pakollinen. Olet koonnut hurjasti aineksia oman tulevaisuuden suunnitteluun tekemällä Opopassin tehtäviä. Viimeisessä THE END -tehtävässä teet itsellesi jatko-opintosuunnitelman.

 

The end

OPOPASSI_LOGO_KELTAINEN_Small.png

4. Opopassi on valmis!

Kun sinulla on kasassa 20 pistettä on Opopassisi valmis. Opopassin sisältö perustuu lukion OP2-opintojakson opetussuunnitelmaan. Jos haluat suorituksen opintojaksosta, sovi siitä oman opinto-ohjaajasi kanssa ja toimita hänelle oma Opopassisi tehtävät. 

The end

start

ansaitse 2 pistettä

start-tehtävä

1. Tutustu Opopassin 12 jatko-opintopolkuun 

Tutustu  Opopassin12 jatko-opintopolun jatko-opintovaihtoehtoihin eli koulutuksiin. Pääset tutustumaan polkujen jatko-opintovaihtoehtoihin Opopassin POLKU-sivun Koulutukset -painikkeesta tai suoraan alla olevien linkkien avulla.

 

 A) Mainitse vähintään kuudelta polulta joku sinua kiinnostava koulutus. Mikä sai sinut kiinnostumaan näistä koulutuksista?  
 

B) Valitse kolme itseäsi kiinnostavaa polkua tarkempaan tarkasteluun ja valitse kultakin polulta vielä lisäksi kolme koulusta/ tutkintoa, jotka kiinnostavat sinua. Perustele miksi miksi kyseiset koulutukset sopisivat sinulle ja etsi Opintopolusta missä tutkintoihin voi opiskella. Mainitse ainakin yksi oppilaitos!

RAVINTO-POLKU 
Matkailu-, ravitsemus- ja talousala

SPORTTI-POLKU 
 Liikunta-ala

HUMANISTI-POLKU

Humanistinen- ja kasvatusala

KAUPPA-POLKU
Liiketalouden ala  

TEKNIIKKA-POLKU
Tekniikan ja liikenteen ala 

TAIDE-POLKU 

Kulttuuriala

YHTEISKUNTA-POLKU

Yhteiskuntatieteiden ja hallinnonala  

SOTE-POLKU

Sosiaali-ja terveysala

TURVA-POLKU

Turvallisuusala

MAAILMA-POLKU 

Suuntana ulkomaat  

YMPÄRISTÖ-POLKU 

Luonnonvara- ja ympäristöala

LUMA-POLKU 

Luonnontiedeala

 

2. Valitse nyt itsellesi yksi jatko-opintopolku

 

Valitse Opopassin 12 jatko-opintopolusta yksi jatko-opintopolku, johon haluat tutustua tarkemmin. Tehtävänäsi on kerätä 15 pistettä valitsemasi polun tehtävistä. Voit tutustua polkujen tehtäviin Opopassin POLKU-sivun Tehtävät -painikkeesta tai suoraan alla olevien linkkien avulla. Minkä polun valitset?

OPOPASSIN 12 POLKUA:

 1. RAVINTO-POLKU 

 2. SPORTTI-POLKU 

 3. HUMANISTI-POLKU 

 4. KAUPPA-POLKU 

 5. TEKNIIKKA-POLKU 

 6. TAIDE-POLKU 

 7. YHTEISKUNTA-POLKU 

 8. SOTE-POLKU 

 9. TURVA-POLKU 

 10. MAAILMA-POLKU  

 11. YMPÄRISTÖ-POLKU

 12. LUMA-POLKU

 13.  SEKAPOLKU

(Jos polun valitseminen on hankalaa, 

voit koota sekapolun ja tehdä tehtäviä eri poluilta)

 

3. Tutustu valitsemasi jatko-opintopolun pistetehtäviin ja tee suunnitelma

 

Rakennat omaa polkuasi tekemällä polun pistetehtäviä. Pistetehtävän ikoni kertoo tehtävän aihepiirin, joka voi olla joko itsetuntemus, jatko-opinnot, työelämä tai omatalous/ yrittäjyys. Tehtävän pistemäärä kertoo tehtävään käytettävän työmäärän (1 piste vastaa 75 minuuttia työtä).

A) Tee suunnitelma mitkä polun pistetehtävistä valitset, jotta saat kasaan tarvittavat 15 pistettä! Huomaathan, että voit valita myös STUDY ja WORK-osioiden pistetehtäviä, joiden avulla voita tutustua korkeakouluun tai työelämään tarkemmin. Nämä pistetehtävät on tehty yhteistyössä Opopassin kumppanioppilaitosten ja -yritysten kanssa. Huom! Jos suunnitelman tekeminen tuottaa haasteita, voit katsoa mallia opopassisuunnitelmasta.

B) Haluatko keksiä itse tehtävän? Onko esimerkiksi joitakin tapahtumia, webinaareja tai virtuaalisia oppilaitosvierailuja, joihin haluaisit osallistua ja kerätä niistä pisteitä Opopassiisi? Jos vastasit kyllä, mitä Opopassin ulkopuolisia tapahtumia/tehtäviä haluat sisällyttää Opopassiisi?

4. Jatka omaan polkuusi!

Aloita oman opolun kokoaminen. Kerää jatko-opintopolun pistetehtävistä puuttuva määrä pisteitä ja tee viimeiseksi Opopassin kaikille yhteinen tehtävä THE END  eli oma jatko-opintosuunnitelmasi. Opopassi on valmis, kun olet kerännyt kasaan 20 pistettä. Mukavaa matkaa oman polun rakentamisessa!

opopassi

Welcome

Olet nyt tutustunut alaan ja luonut itsellesi tavoitteet Opopassin suorittamiseksi. Kerää seuraavaksi valitsemaltasi jatko-opintopolulta kasaan 15 pistettä ja olet askeleen lähempänä omaa tulevaisuuden suunnitelmaasi. Polun viimeisessä tehtävässä THE END tehtävässä teet itsellesi jatko-opintosuunnitelman. Enjoy the ride!

bottom of page