top of page

TEe Yrittäjyys tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste

Somettaako?

Sosiaalinen media on julkinen media, joka on helposti yleisön saatavilla ja siellä on tietoa, joka hyödyntää lukijaa. Sosiaalisessa mediassa lukija pääsee tuomaan lisäarvoa sisältöön osallistumalla itse keskusteluun kommentoimalla tai tuottamalla itse sisältöä. Sosiaalinen media on nykyään suosittu yritysten markkinointi- ja viestintäkanava. Some-mainonta on useimmiten halpaa ja tehokasta.  

 

Sosiaalisen median avulla tavoittaa suuria määriä yleisöä helposti. Somessa täytyy varautua siihen, että ennen pitkää keskustelua tullaan käymään  yrityksestä ja silloin on hyvä olla mukana keskustelussa. Yrityksen pitää pystyä reagoimaan palautteeseen, hyvään tai huonoon, ja sitä kautta kääntämään keskustelu voitoksi. 

 

Yrityksen viralliseen mainontaan verrattuna somessa markkinointi voi olla epävirallisempaa; kuntosali voi esimerkiksi jakaa treenivinkkejä asiakkaille tai kahvila voi esitellä reseptien testaamista. Näin some-sisältö tuottaa iloa myös potentiaalisille asiakkaille ja luo positiivista yritysimagoa.  

 

TEHTÄVÄ:  

1. Kuvittele, että olet yrittäjä ja perustat oman yrityksen. Nyt vain mielikuvituksesi on rajana, millaisen yrityksen sinä perustaisit.  

A) Keksi yrityksellesi yritysidea ja kuvaa se lyhyesti eli mitä palvelua tai tuotetta yritys myy.

B) Kun olet keksinyt yritysidean, keksi vielä yrityksellesi nimi ja iskulause/ slogan. 

 

Aloita sitten toiminnan mainostaminen ja markkinointi. Upeaakaan yritystä ei löydetä, ellei siitä kerrota. Ilman markkinoinnin suunnittelua loistavakin tuote tai palvelu voi jäädä ilman ostajaa. Ilman markkinointia ei ole asiakkaita ja ilman asiakkaita ei ole kannattavaa yritystoimintaa.  

2. Tee yritykselle sosiaalisen median markkinointisuunnitelma ja suunnittele 

myös  vähintään yksi sosiaalisen median julkaisu yrityksellesi. 

 

A) Tee yrityksellsi sosiaalisen median markkinointisuunnitelma, jossa voit pohtia  esimerkiksi seuraavia asioita:

  

  • Kuka tai ketkä ovat kohderyhmääsi? Kenelle mainonta on suunnattu? 

  • Mitkä sosiaalisen median kanavat valitset? Yleisimpiä kanavia ovat Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Snapchat, LinkedIn, jne. Mitä sosiaalisen median kanavia juuri yrityksen potentiaaliset asiakkaat käyttävät? 

  • Ketkä ovat potentiaaliset kilpailijasi? Miksi?  

  • Tutki, miten muut yritykset markkinoivat, viestivät ja mainostavat. Mitä voisit oppia toisilta? Miten voisit erottua muista saman alan yrityksistä? 
     

B) Suunnittele yrityksen somesisältöjä ja tee sosiaalisen median julkaisu yritykselle.

  • Kyseessä voi olla esim. Facebook -postaus, Instagram -päivitys tai lyhyt mainosvideo yrityksen some-kanavaan. Apunasi voit käyttää esim. omaa someasi tai canva.com -työkalua. Ole luova ja anna uusille erilaisille ratkaisuille tilaa!

 

Toteutus

Some-julkaisu

Aika

75 min = 1 piste

Aihe

Yrittäjyys

bottom of page