top of page

TEe suunnitelma tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste

pääsykokeet

Tekniikan alan korkea-asteen opintoja tarjoaa niin ammattikorkeakoulut kuin yliopistotkin. Näiden pääsykokeet eroavat toisistaan. Tekniikan ja liikenteen alan valintakokeisiin voi valmistautua esimerkiksi kertaamalla lukion matematiikan, fysiikan tai kemian asioita. Tutustumalla  edellisvuosien valintakokeisiin saa käsityksen siitä, minkä tyyppisiä kysymyksiä kokeessa voi tulla eteen ja tämän pohjalta voi arvioida, millaisia asioita kannattaisi lukiokursseista kerrata.  

 

TEHTÄVÄ:  

1. Vertaile ammattikorkeakoulun ja yliopiston tekniikan alan pääsykokeita. 

 

A) Tutustu ammattikorkeakoulun tekniikan alan valtakunnalliseen valintakokeeseen ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta tai Opintopolun valintaperustekuvauksista ja kuvaa minkälaisita osa-alueista valitakoe koostuu? 

Huom! Osassa insinöörikoulutusohjelmia tulee hakijan osallistua tekniikan valtakunnallisen valintakokeen lisäksi koulutusta järjestävän ammattikorkeakoulun erillisiin soveltuvuuskokeisiin.

B) Tutustu yliopiston tekniikan alan diplomi-insinöörikoulutuksen valintakokeisiin joko www.dia.fi -sivustolta ja Opintopolun valintaperustekuvauksista ja kuvaa minkälaisista osa-alueista valintakoea koostuu? 

C) Miten nämä eri pääsykoetyypit (ammattikorkeakoulu vs. yliopisto) sopisivat juuri sinulle? 

 

2. Tee vanhoja tekniikan alan valintakokeita. Tutustu myös mallivastauksiin ja toimi itsesi opettajana eli korjaa omat virheesi. 

A) Tee ammattikorkeakoulun esimerkkitehtävät Matemaattiset taidot ja Matemaattis-luonnontieteelliset taidot.
 

B) Tee yliopiston diplomi-insinöörikoulutuksen vanhoja valintakokeita DIA-sivun arkistosta
 

C) Millaisia fiiliksiä sinulle heräsi tutustuttuasi esimerkkitehtäviin/vanhoihin valintakokeisiin?
 

D) Mitä asioita sinun tulisi vielä kerrata ennen valintakokeita, jotta ne menisivät hyvin? 

Toteutus

Pääsykoetehtävät

Aika

75 min = 1 piste

Aihe

Yo-kirjoitukset ja yhteishaku

bottom of page