top of page

TEe suunnitelma tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste

pääsykokeet

Tekniikan alan korkea-asteen opintoja tarjoaa niin ammattikorkeakoulut kuin yliopistotkin. Näiden pääsykokeet eroavat toisistaan. Ammattikorkeakoulun valintakoe sisältää loogista päättelyä ja ymmärtämistä mittaavia tehtäviä, klassisia matematiikan tehtäviä ja fysiikan ja kemian vaihtoehtoiset tehtävät.  Osassa insinöörikoulutusohjelmia tulee hakijan osallistua tekniikan valtakunnallisen valintakokeen lisäksi koulutusta järjestävän ammattikorkeakoulun erillisiin soveltuvuuskokeisiin. Parhaiten tietoa AMK hausta löydät osoitteesta www.opintopolku.fi 

 

Yliopiston tekniikan alan diplomi-insinöörikoulutuksen valintakokeet perustuvat lukion pitkän matematiikan ja fysiikan tai kemian oppimäärään. Lisätietoja tekniikan alan diplomi-insinöörien yhteisvalinnasta löydät  www.dia.fi -sivustolta ja Opintopolusta. 

 

Tekniikan ja liikenteen alan valintakokeisiin voi valmistautua esimerkiksi kertaamalla lukion matematiikan, fysiikan tai kemian asioita. Tutustumalla  edellisvuosien valintakokeisiin saa käsityksen siitä, minkä tyyppisiä kysymyksiä kokeessa voi tulla eteen ja tämän pohjalta voi arvioida, millaisia asioita kannattaisi lukiokursseista kerrata.  

 

TEHTÄVÄ:  

 

Tee vanhoja tekniikan alan valintakokeita. Tutustu myös mallivastauksiin ja toimi itsesi opettajana eli korjaa omat virheesi. Vastaa sen jälkeen kysymykseen a ja b.

a) Millaisia fiiliksiä sinulle heräsi tutustuttuasi esimerkkitehtäviin/vanhoihin valintakokeisiin?

b) Mitä asioita sinun tulisi vielä kerrata ennen valintakokeita, jotta ne menisivät hyvin? 

Toteutus

Pääsykoetehtävät

Aika

75 min = 1 piste

Aihe

Yo-kirjoitukset ja yhteishaku

bottom of page