top of page

jyväskylän yliopisto

tutustu mahdollisuuksiin ja tee tehtävä 

jyu-7.jpg

tutustumiskurssit

lukiolaisille

Lukiolaisille suunnatut korkeakouluopinnot tutustuttavat sinut eri aloihin ja antavat esimakua korkeakouluopinnoista. Opintojen avulla voit kokeilla yliopisto-opiskelua joustavasti verkossa, tutustua itseäsi kiinnostavaan alaan ja saada varmuutta uravalintaasi. 

Jos haluat opiskella sinua kiinnostavan yliopistokurssin, suunnittele sen lisääminen lukujärjestykseesi ja sovi sen hyväksiluvusta lukio-opintoihisi opinto-ohjaajasi kanssa. Sovi myös opintomaksusta oppilaitoksesi kanssa: kurssit ovat opiskelijoille ilmaisia, maksun hoitaa toisen asteen oppilaitos. 

löydä oma

paikkasi

Jyväskylän yliopistosta löydät oman paikkasi. 

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suosituimmista yliopistoista. Kaikkiaan meillä on lähes 14 700 opiskelijaa. He ovat tärkeä osa yhteisöämme.  

Monipuolisesta koulutustarjonnasta voit rakentaa oman näköisesi ja juuri sinun tavoitteisiisi sopivan kokonaisuuden. Jyväskylän yliopisto on täynnä ainutlaatuisia mahdollisuuksia: meillä voi esimerkiksi opiskella liikuntatiedettä ainoana yliopistona Suomessa.   

Kansainvälisyys on meille osa päivittäistä elämää – meillä opiskelee vuosittain noin 1000 ulkomaalaista opiskelijaa lähes sadasta eri maasta.  

Huolehdimme opiskelijoiden hyvinvoinnista tarjoamalla matalan kynnyksen tukea ja monenlaisia hyvinvointipalveluita. Meidän joukostamme jokaisen on helppo löytää paikkansa. 

jyu-5.jpg

Opiskelija-
tarinat

Millaista on opiskelu Jyväskylän yliopistossa? 

Miten oman alan voi löytää? 

Millainen opiskelijakaupunki Jyväskylä on? 

Opiskelijatarinoissa opiskelijamme kertovat omia kokemuksiaan Jyväskylän yliopistosta. Tutustu eri oppiaineisiin, hae inspiraatiota oman opiskelupolkusi löytämiseen ja huomaa, että yliopistoon on yhtä monta reittiä kuin on opiskelijaakin! 

Opiskelija-kaupunki Jyväskylä

Jyväskylä on opiskelijaystävällinen kaupunki, jossa tutustuu helposti ihmisiin kaikkialta Suomesta. Noin kolmannes Jyväskylän asukkaista on opiskelijoita! Jyväskylässä pyörällä pääsee joka paikkaan ja kaikki, mitä opiskelija tarvitsee, löytyy kampuksen kulmilta keskustaan johtavien katujen varsilta. Uusia opiskelija-asuntoja löytyy hyviltä sijainneilta aivan keskustastakin.

jyu-2.jpg

opintotarjontamme

Jyväskylän yliopiston monipuolinen koulutustarjonta sisältää kiinnostavia opintoja eri tieteenaloilta. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta kuudessa eri tiedekunnassa, jotka ovat: 

Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta 

Informaatioteknologian tiedekunta 

Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta 

Liikuntatieteiden tiedekunta 

Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta 

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu 

avoin

yliopisto

Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa voit tutustua yliopistossa opiskeluun sekä lukuisiin eri oppiaineisiin. Opiskelet itseäsi kiinnostavia yliopisto-opintoja joustavasti verkossa, laadukas opetus tukenasi. 

Jos tavoitteenasi on opiskelupaikka yliopistossa, voit hyödyntää välivuotesi opiskelemalla avoimen väylän opintoja. Tarjolla on yli 30 avoimen väylää, joiden kautta voit hakea opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon.  

jyu-1.jpg
bottom of page