top of page

tee tehtävä 1p ja tutustu korkeakouluun

jyväskylän yliopiston

opiskelumahdollisuudet

Oletko kiinnostunut mahdollisuudesta päästä jo lukioaikana tutustumaan korkeakoulujen tarjoamiin opintoihin? Lukiolaiset pohtivat opintojensa aikana sekä lukion jälkeisiä suunnitelmia että korkeakoulujen opintojen sisältöjä. Eniten askarruttavat opintojen kiinnostavuus, mitä opinnoissa käsitellään sekä ovatko opinnot vaikeita.  

Korkeakoulut järjestävät lukiolaisille suunnattuja opintoja, joiden avulla lukiolainen pääsee tutustumaan korkeakoulujen opintomahdollisuuksiin ja kokeilemaan itseä kiinnostavia opintoja. 

Tehtävän avulla pääset tutustumaan Jyväskylän yliopiston opintomahdollisuuksiin. Mikäli teet korkeakoulujen opintoja selvitä niiden hyväksilukeminen lukio-opintoihisi oman koulusi kanssa. Huomioi myös, että osa kursseista voi olla maksullisia. 

TEHTÄVÄ:

1. Tutustu Jyväskylän yliopiston lukiolaiselle suunnattuun opintotarjontaan tästä. Valitse kolme sinua eniten kiinnostavaa kurssia. Tutki kurssien suoritusohjeita sekä sisältöjä ja vastaa seuraaviin kysymyksiin:
 

A) kurssin nimi ja opintojen laajuus (esim. 2 opintopistettä). 

B) Kurssin suorittamisen ajankohta 

C) Kurssin suoritustapa. Mistä tehtävistä kurssi koostuu? Esim. Verkkoluennot, esseet, koe. 

D) Kerro lyhyesti mitä asioita kurssilla opiskellaan 

2. Tutustu lukion jälkeisiin Jyväskylän yliopiston tutkintoihin. Mitkä tutkinnoista kiinnostavat sinua eniten? Milloin tutkintoihin haetaan opiskelijaksi? 

 

3. Tiesitkö, että voit myös opiskella itsellesi opintopaikan? Tutustu Jyväskylän yliopiston väyläopintoihin. Kenelle väyläopinnot on suunnattu? Miten väyläopinnot sopisivat sinulle? 

4. Omaa alaa etsiessä voi ajatella opintoja myös laajempana kokonaisuutena. Eri alojen koulutuksia voi yhdistellä ennakkoluulottomasti. Monipuoliset opinnot saattavat poikia mielenkiintoisia työmahdollisuuksia. Mitä Jyväskylän yliopiston eri alojen opintoja voisit mahdollisesti yhdistää omiin kiinnostuksen kohteisiisi? Miten ne hyödyttäisivät sinua mahdollisesti tulevaisuudessa? 

Toteutus

Vapaa valinta

Aika

75min = 1 piste

Aihe

Opiskele

opiskelijamme

apunasi

Haluatko tietää enemmän yliopisto-opiskelusta ja opiskelijaelämästä Jyväskylässä? 

 

Opiskelijalähettiläämme ovat Jyväskylän yliopiston opiskelijoita, joiden tehtävänä on kertoa Jyväskylän yliopistosta kokemuksiensa kautta ja auttaa näin omaa opiskelupaikkaansa etsiviä nuoria. Heiltä saat parhaan tiedon ja aidon kuvan opiskelijaelämästä!  

Lähettiläät tekevät myös vierailuja ja etäesittelyitä lukioihin ja muihin oppilaitoksiin. Kutsu vaikkapa oposi kanssa lähettiläämme luokkaasi vierailulle!  

jyu-6.jpg

mitä tarjoamme sinulle?

Jyväskylän yliopisto tarjoaa lukiolaisille tutustumiskursseja, jotka antavat esimakua korkeakoulussa opiskelusta. Kokeile esimerkiksi kasvatustieteiden, kauppatieteiden tai psykologian opintoja ja hyväksilue ne osaksi lukio-opintojasi. 

Avoimessa yliopistossa voit hyödyntää välivuotesi opiskelemalla vapaasti yksittäisiä yliopistokursseja tai tutkintotavoitteisesti avoimen väylällä. Tarjolla on yhteensä 32 avoimen väylää, joiden kautta voit hakea opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon. 

Yliopistomme on yksi Suomen suosituimmista, ja meillä opiskelee lähes 14 700 opiskelijaa kuudessa eri tiedekunnassa. Tule osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yliopistoamme, josta jokaisen on helppo löytää paikkansa.  

bottom of page