top of page
_0007131.jpg

tee tehtävä 1p ja tutustu korkeakouluun

Onko oma unelma-ala jo tiedossa vai etsitkö vielä omaa suuntaa?  Alkio-opisto tarjoaa opintomahdollisuuksia moneen eri tarpeeseen – oletpa sitten tähtäämässä korkeakouluun tai kaipaat tukea oman suunnan löytämiseen. Alkio-opistolla on hyvä vaihtoehto välivuotta viettäville, avoimia korkeakouluopintoja suorittaville tai lukio-opintoja kertaaville. Alkiossa voit oppia ja opiskella lukuisilla eri opintolinjoilla ja päästä lähemmäksi unelmiesi opiskelupaikkaa. Yhdessä opiskelu on mukavaa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEHTÄVÄ:  

1. Tutki millaisia erilaisia opintolinjoja Alkio-opisto tarjoaa ja pohdi minkälaiset opintolinjat kiinnostaisivat juuri nyt sinua. Perustele vastauksesi!

2. Lue entisten opiskelijoiden kokemuksia Alkiossa opiskelusta ja tutustu Alkio-opiston Youtube-kanavaan.

A) Kuvaile mitkä ovat tärkeimmät syyt, miksi nuoret hakevat Alkio-opistoon opiskelemaan? 

B) Mikä voisi olla hyvä syy, että sinä päätyisit opiskelemaan Alkio-opistoon? 

 

3. Tutustu Alkion tarjoamiin avoimiin yliopisto-opintoihin, joita tarjotaan yhteistyössä Jyväskylän, Itä-Suomen ja Turun yliopistojen kanssa. Mitkä opinnot herättivät kiinnostuksesi ja miksi? 

4. Alkio-opisto on hyvä vaihtoehto esim. välivuotta viettävälle tai nuorelle, joka haluaa varmistaa oman alansa. Selvitä seuraavaksi Alkio-opistoon hakemiseen liittyvät seikat. 

A) Miten Alkioon haetaan opiskelemaan? 

B) Mitä Alkiossa opiskelu maksaa ja mitä kaikkea opintomaksu kattaa?

C) Voiko Alkio-opistossa opiskeleva saada opintotukea, jos niin kuinka paljon? 

Toteutus

Vapaa valinta

Aika

75 min = 1 piste

Aihe

Opiskelu

mikä on ALKIO-opisto?

Kansanopistona Alkio-opisto tarjoaa opintomahdollisuuksia moneen eri tarpeeseen – oletpa sitten tähtäämässä korkeakouluun, kaipaat tukea oman suunnan löytämiseen tai haluat täydentää osaamistasi. Onko oma unelma-ala jo tiedossa vai etsitkö vielä omaa suuntaa? Tutustu eri vaihtoehtoihin!

  • Instagram
  • Facebook
  • TikTok
  • YouTube
_0006874 (1).jpg
alkio-opisto-logo-pysty-mustasininen-web_korkeus 350.png

me olemme alkio-opisto

Hyödynnä mahdollisuutesi

Jyväskylän kupeessa kauniilla Korpilahdella sijaitsee Alkio-opisto. Laaja yhteistyö yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa tarjoavat opiskelijoillemme erinomaisen mahdollisuuden opiskella monipuolisesti avoimia yliopisto- ja amk-opintoja sekä suorittaa väyläopintoja. Suoritetut opinnot ja lukiokurssien kertaus antavat tärkeitä eväitä pääsykokeisiin ja tien kohti tutkintoa. Laadukas lähiopetus, henkilökohtainen ohjaus ja motivoituneet opiskelukaverit siivittävät parhaaseen opintomenestykseen.

bottom of page