top of page

alkio-opisto

tutustu mahdollisuuksiin ja tee tehtävä 

Miksi
alkio-opisto?

Jyväskylän kupeessa kauniilla Korpilahdella sijaitsee Alkio-opisto. Alkiossa voit opiskella monipuolisesti avoimia yliopisto- ja amk-opintoja sekä suorittaa väyläopintoja, lisäksi voit kerrata lukiokursseja. Suoritetut opinnot antavat tärkeitä eväitä pääsykokeisiin ja tien kohti tutkintoa. Laadukas lähiopetus, henkilökohtainen ohjaus ja motivoituneet opiskelukaverit takaavat opinnoissa menestymisen. Let's go!

_0006764.jpg

Avoimia korkeakouluopintoja 

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avointa yliopisto-opetusta järjestävä kansanopisto. Opiskelemalla avoimen yliopiston ja ammattikorkeakoulun opintoja (ns. väyläopintoja) sinun ei tarvitse korottaa yo-arvosanoja, vaan voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylän kautta. Opinnot Alkiolla säilyttävät paikkasi ensikertalaiskiintiössä.

opiskelijat
kertovat 

Opiskelijatarinoista voit lukea, millaisia unelmia opiskelu Alkio-opistossa on mahdollistanut. Miten opiskelijat ovat päätyneet opistolle opiskelijaksi, millaisiksi he ovat kokeneet opiskelun ja miten opiskelupolku on jatkunut Alkio-vuoden jälkeen.
 

"Alkio-opisto mahdollisti minulle koulupaikan, ystäviä ja opintopisteitä"

"Väyläopinnoilla Jyväskylän Kauppakorkeakouluun"

usein kysyttyä
faq

Mitä voin opiskella Alkiossa?

 

Miten voin hakea Alkio-opistoon?

Voinko saada opintoihin KELAn tukea ja muita opiskelijaetuja?

Miten asuntolapaikkaa haetaan?

Minkä yliopistojen väyläopintoja Alkio-opistossa voi opiskella?

opiskelemaan ALKIOON

Alkio-opiston opintolinjoille on jatkuva haku. Suosituimmat opintolinjat täyttyvät usein jo alkukesällä, joten täytä ja lähetä hakulomake mahdollisimman pian.

Valitse hakulomakkeelta linja tai koulutus, johon haet. Hakuvaiheessa ei peritä vielä mitään maksuja

 

Opiskelijat valitaan hakemusten perusteella ilman pääsykokeita.

bottom of page