top of page
STTK Nuoret-portailla.jpg

tee tehtävä 1p ja tutustu työelämään

työnhaun alkeet

Tämän tehtävän avulla tutustut työelämään. Tehtävä tutustuttaa sinut työnhakuun. Tehtävä on tehty yhteistyössä Opopassin työelämäkumppanin STTK:n kanssa.

Mukavaa matkaa tehtävän parissa! 

STTK_Merkki_295_RGB.png
PIPOMIES FINAL prew.jpg

Työelämä-tehtävä 1p

Työnhaku on useimmille ajankohtainen asia jossain kohtaa elämää. Ota tehtävä avulla työnhaku haltuun ja löydä näillä vinkeillä itsellesi unelmien työpaikka!  

 

 

TEHTÄVÄ:

1. Mitkä ovat työnhaun tärkeimmät dokumentit, joita tarvitset aloittaessasi työnhaun? Kuvaa lyhyesti mitä näissä eri dokumenteissa on keskeistä nostaa esille.

2. Miten mielestäsi nuori työnhakija voi osoittaa osaamisensa töihin hakiessa, kun relevanttia työkokemusta ei ole vielä kertynyt?

3. Millainen on unelmiesi työpaikka ja miten kuvailisit omaa osaamistasi?

 

A) Mikä tekee työpaikasta unelmien työpaikan?  

B) Jos hakisit unelmiesi työpaikkaan töihin, mitä asioita haluaisit kertoa itsestäsi, jotta erottuisit hakijoiden joukosta? 

C) Mitkä ovat vahvuutesi? Mistä asioissa olet hyvä? Mikä saa sinut innostumaan? Miten olet hyödyntänyt vahvuuksiasi aiemmissa töissä, koulussa tai harrastusten parissa? 

4. Ansioluettelo täydentää työhakemusta. Hyvä ansioluettelo on virheetön ja selkeä, mutta siinä saa näkyä myös omaa persoonaa. Canvasta löydät hyviä pohjia hakusanalla CV tai ansioluettelo. Valitse itsellesi mieleinen pohja ja täydennä pohjaan oleelliset tiedot.  

Aihe

Työelämä

Aika

75min = 1 piste

Toteutus

Vapaa valinta

Työelämään?

Oletko siirtymässä työelämään vai teetkö töitä kesäisin tai opintojen ohessa? Kerromme sinulle työelämän keskeiset pelisäännöt sekä työntekijän velvollisuudet ja oikeudet tiiviissä paketissa.

Tyottomyys-ja-tyonhaku-tyonhakija.jpg

Tämä tehtävä on tehty yhteistyössä Opopassin yhteistyökumppanin STTK:n kanssa. Työelämään-palvelun tuottaa STTK ry.

bottom of page