top of page
PIPOMIES FINAL prew.jpg

Opopassin koulutukset

Save the date! 

Opopassin seuraava käyttökoulutus webinaari PE 17.5.2024. 

Lisätietoja tällä sivulla myöhemmin keväällä!

Opopassin käyttökoulutus opoille

opopassi_02.png

Opopassin käyttökoulutus kaksi kertaa lukuvuodessa

Mikä on Opopassi?
Opopassin sisältö perustuu lukion opetussuunnitelmaan ja sitä käytetäänkin usein OP2-opintojakson materiaalina. Opopassi soveltuu ohjauksen työkaluksi myös muille oman tulevaisuuden suunnitteluun.

Kenelle käyttökoulutus?
Opopassin  käyttökoulutus on suunnattu lukion opoille, ohjauksen opiskelijoille, kaikille opoille, TUVA-ohjaajille, muille ohjauksen parissa työskenteleville sekä kaikille asiasta kiinnostuneille.

Milloin käyttökoulusta?
Opopassi käyttökoulutus webinaari järjestetään kaksi kertaa vuodessa lukuvuoden alussa syys-lokakuussa ja lukuvuoden lopussa huhti- toukokuussa.

 

Käyttökoulutus Teamsissä

Teams-linkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille lähempänä koulutuksen ajankohtaa. Muista ilmoittautua mukaan!

Käyttökoulutksen järjestäjä

Käyttökoulutuksesta vastaa Opopassitiimi Satu Alatalo ja Anniina Järvinen. Satu ja Anniina ovat koko Opopassin takana. He vastaavat Opopassin kaikesta sisällöntuotannosta, digitaalisesta toteutuksesta, graafisesta ilmeestä ja kumppanuusyhteistöistä. Satu ja Anniina tutustuivat Joensuun yliopistolla opo-opiskeluaikoina. Heillä on molemmilla yli 15-vuoden kokemus opinto-ohjaajan töistä eri koulutusasteilla.

 aiempien koulutuksien tallenteet 

Opopassin käyttökoulutus webinaari pe 17.5.2024 klo 9-12

Tervetuloa mukaan Opopasssin käytttökoulutuswebinaariin oppimaan lisää Opopassista ja sen käytöstä. Opopassin käyttökoulutuksessa tutustutaan Opopassin monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin, palveluihin ja uudistuksiin. Koulutuksesta saat konkreettisia, arkea helpottavia, vinkkejä omaan opetukseesi ja otat Opopassin haltuun!

MIKÄ ON OPOpASSI?


Opopassi on digitaalinen työkalu lukion opinto-ohjaukseen ja nuoren oman tulevaisuuden
suunnitteluun. Opopassin avulla opiskelija voi suorittaa lukion OP2- kurssin/opintojakson.
Opopassi toimii nettiselaimessa ilman kirjautumista ja on kaikkien käytettävissä täysin ilmaiseksi. Opopassin käyttökoulutuksessa tutustutaan siihen, miten Opopassin voi toteuttaa opo-tunteina, pienryhmäohjauksena, osittain opiskelijan itsenäisinä suorituksina tai jopa kokonaan verkkokurssina. Koulutuksessa perehdytään myös siihen mille alustalle Opopassi on helppo toteuttaa. 

Opopassia voi käyttää myös muun ohjauksen tukena muuallakin kuin OP2-opintojaksolla. Opopassin avulla nuori voi tehdä itsetuntemustehtäviä, tutustua työelämään ja yrittäjyyteen, oppia oman talouden hallinnasta, tutustua korkeakouluihin ja suunnitella jatko-opintoja sekä tulevaisuutta.WEBINAARI-INFO:


Aikataulu:  

17.5.2024 klo 9.00-12.00


Koulutuksen sisältö:

Kumppanien puheenvuorot: 

Ilmoitetaan lähempänä tapahtumaaIlmoittautuminen:

Koulutus on maksuton. Tilaisuus järjestetään verkossa Teamsissä. Liittymislinkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta sähöpostila. Tilaisuudesta tulee myös tallenne tälle sivulle katsottavaksi jälkeenpäin. Tallenne ja muut koulutuksen materiaalit lähetetään tilaisuuden jälkeen kaikille ilmoittautuneille. 


 

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Opopassitiimi Anniina Järvinen ja Satu Alatalo

Tutustu tuleviin koulutuksiin

Pysy ajantasalla ohjauksen ajankohtaisista teemoista

  • 9.2.2024 valtakunnalliset opo-päivät Rovaniemellä. Opopassin työpaja: Opopassi haltuun - Tulevaisuuden suunnittelun ja korkeakoulu- sekä työelämäyhteistyön mahdollisuudet! Ilmoittaudu työpajaan!

  • 17.5.2024 Opopassin kevään käyttökoulutus webinaari. Tarkempi ohjelma julkaistaan tällä sivulla lähempänä ajankohtaa.

    Opopassi järjestää webinaareja ohjauksen ajankohtaisista aiheista vuosittain. Tulevien webinaarien infot ilmoitetaan tällä sivulla pitkin vuotta.

Opopassi_0545.jpg

opopassin palvelut opoille

Opopassin OPOT-osiosta löydät lisää opoille suunnattua materiaalia ja tietoa ajankohtaisista tapahtumista. Opojen osiosta saat vinkkejä oppitunneille ja löydät valmiita tuntisuunnitelmia oman opetuksesi tueksi. Lisäksi osiossa esitellään Opopassin kumppanien opolle suunnattuja materiaaleja, oppituntikokonaisuuksia ja oppilaitosvierailuja.

MT_logo_fi_rgb.png
Nordea_Masterbrand_500px_RGB_edited.png
oulun_yliopisto.jpg
TURKU_AMK_logo.jpg
xamk2.JPG
HEO (1).png
Nuorten_Akatemia_logo_nimi-vieressa-mus-rgb-e1663051217448.png
alkio-opisto-logo-pysty-mustasininen-web_korkeus 350.png
helbus2.png
Keskisuuri+600px(näytöille,+RGB,+JPG)+HAMK_HAMK_Logo_text_large_FIN.jpg
Joutsenon_opisto_logo_lapinakyva_RGB (1).png
STTK_Merkki_295_RGB.png
bottom of page