top of page
PIPOMIES FINAL prew.jpg

Opopassin koulutukset

Opopassin käyttökoulutus opoille

Opopassin käyttökoulutus 29.9.2023.png

Opopassin käyttökoulutus kaksi kertaa lukuvuodessa

Mikä on Opopassi?
Opopassin sisältö perustuu lukion opetussuunnitelmaan ja sitä käytetäänkin usein OP2-opintojakson materiaalina. Opopassi soveltuu ohjauksen työkaluksi myös muille oman tulevaisuuden suunnitteluun.

Kenelle käyttökoulutus?
Opopassin  käyttökoulutus on suunnattu lukion opoille, ohjauksen opiskelijoille, kaikille opoille, TUVA-ohjaajille, muille ohjauksen parissa työskenteleville sekä kaikille asiasta kiinnostuneille.

Milloin käyttökoulusta?
Opopassi käyttökoulutus webinaari järjestetään kaksi kertaa vuodessa lukuvuoden alussa syys-lokakuussa ja lukuvuoden lopussa huhti- toukokuussa.

 

Käyttökoulutus Teamsissä

Teams-linkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille lähempänä koulutuksen ajankohtaa. Muista ilmoittautua mukaan!

Käyttökoulutksen järjestäjä

Käyttökoulutuksesta vastaa Opopassitiimi Satu Alatalo ja Anniina Järvinen. Satu ja Anniina ovat koko Opopassin takana. He vastaavat Opopassin kaikesta sisällöntuotannosta, digitaalisesta toteutuksesta, graafisesta ilmeestä ja kumppanuusyhteistöistä. Satu ja Anniina tutustuivat Joensuun yliopistolla opo-opiskeluaikoina. Heillä on molemmilla yli 15-vuoden kokemus opinto-ohjaajan töistä eri koulutusasteilla.

 aiempien koulutuksien tallenteet 

Opopassin käyttökoulutus webinaari pe 29.9. klo 9-12

Tervetuloa mukaan Opopasssin käytttökoulutuswebinaariin oppimaan lisää Opopassista ja sen käytöstä. Opopassin käyttökoulutuksessa tutustutaan Opopassin monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin, palveluihin ja uudistuksiin. Koulutuksesta saat konkreettisia, arkea helpottavia, vinkkejä omaan opetukseesi ja otat Opopassin haltuun!

MIKÄ ON OPOpASSI?

Opopassi on digitaalinen työkalu lukion opinto-ohjaukseen ja nuoren oman tulevaisuuden
suunnitteluun. Opopassin avulla opiskelija voi suorittaa lukion OP2- kurssin/opintojakson.
Opopassi toimii nettiselaimessa ilman kirjautumista ja on kaikkien käytettävissä täysin ilmaiseksi. Opopassin käyttökoulutuksessa tutustutaan siihen, miten Opopassin voi toteuttaa opo-tunteina, pienryhmäohjauksena, osittain opiskelijan itsenäisinä suorituksina tai jopa kokonaan verkkokurssina. Koulutuksessa perehdytään myös siihen mille alustalle Opopassi on helppo toteuttaa. 

Opopassia voi käyttää myös muun ohjauksen tukena muuallakin kuin OP2-opintojaksolla. Opopassin avulla nuori voi tehdä itsetuntemustehtäviä, tutustua työelämään ja yrittäjyyteen, oppia oman talouden hallinnasta, tutustua korkeakouluihin ja suunnitella jatko-opintoja sekä tulevaisuutta.WEBINAARI-INFO:


Aikataulu:  

29.9.2023 klo 9.00-12.00


Koulutuksen sisältö:

Kumppanien puheenvuorot: 

  • OPS2021 uudistus: Nuoren oma talous -osion esittely, Kati Kemell, yhteiskuntavastuuasiantuntija, Nordea

  •  Metsäalan -osioiden esittely,Toimialat mukaan Opopassiin: Metsäteollisuus ryIlmoittautuminen:

Koulutus on maksuton. Tilaisuus järjestetään verkossa Teamsissä. Liittymislinkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta sähöpostila. Tilaisuudesta tulee myös tallenne tälle sivulle katsottavaksi jälkeenpäin. Tallenne ja muut koulutuksen materiaalit lähetetään tilaisuuden jälkeen kaikille ilmoittautuneille. 


Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Opopassitiimi Anniina Järvinen ja Satu Alatalo

Tutustu tuleviin koulutuksiin

Pysy ajantasalla ohjauksen ajankohtaisista teemoista

  • 8.2.2023 valtakunnalliset opo-päivät Rovaniemellä. Opopassin työpaja: Opopassi haltuun - Tulevaisuuden suunnittelun ja korkeakoulu- sekä työelämäyhteistyön mahdollisuudet! Ilmoittaudu työpajaan!

  • Opopassin kevään käyttökoulutus huhti-toukokuussa 2024. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan tällä sivulla lähempänä ajankohtaa.

  • Opopassi järjestää webinaareja ohjauksen ajankohtaisista aiheista vuosittain. Tulevien webinaarien infot ilmoitetaan tällä sivulla pitkin vuotta.

Opopassi_0545.jpg
MT_logo_fi_rgb.png
Nordea_Masterbrand_500px_RGB_edited.png
oulun_yliopisto.jpg
HH_logo_2020.jpg
HEO (1).png
Nuorten_Akatemia_logo_nimi-vieressa-mus-rgb-e1663051217448.png
jyu-keskitetty-kaksikielinen.jpg
alkio-opisto-logo-pysty-mustasininen-web_korkeus 350.png
TURKU_AMK_logo.jpg
xamk2.JPG
helbus2.png
Joutsenon_opisto_logo_lapinakyva_RGB (1).png
STTK_Merkki_295_RGB.png
bottom of page