TEe yrittäjyys tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pisteTTÄ

kestävä muotibisnes

Muoti- ja tekstiiliteollisuus tuottaa enemmän ilmastolle haitallisia päästöjä kuin lentoliikenne ja jokainen suomalainen heittää vuosittain menemään yli kymmenen kiloa tekstiilijätettä. Vain pieni osa poisheitetyistä vaatteista käytetään uudestaan tai voidaan hyödyntää materiaalina; suurin osa poltetaan, jolloin arvokas raaka-aine hukataan. Lue lisää tekstiiliteollisuuden ympäristövaikutuksista TÄSTÄ ja tutustu vuoden 2018 turhakkeeseen TÄSTÄ. Tutustu myös erilaisiin muoti- ja vaateteollisuuden innovaatioihin ja yrityksiin.

 

TEHTÄVÄ:

a) Miksi heitämme pois niin paljon vaatteita ja tekstiilejä? Mitä haittaa siitä on?

b) Mitä keinoja yrityksillä ja kuluttajilla on vähentää tekstiilijätteen määrää tai haitallisuutta? Keksi ainakin viisi. Mitä hyötyä niistä on yritykselle? Entä kuluttajille tai ympäristölle?

c) Jos perustaisit ympäristöystävällisemmän muoti- tai tekstiilialan yrityksen, niin millainen se olisi? Mitä se tekisi? Ketkä olisivat sen asiakkaita? Milla tavalla yritys ansaitsee tuloja ja tuottaa voittoa eli mikä on sen ansaintalogiikka? Millä tavalla se olisi ympäristöystävällisempi kuin muut yritykset?

d) Mitä osaamista tarvitsisit, että voisit perustaa ympäristöystävällisemmän muori-ja tekstiilialan yrityksen?

Toteutus

Kirjallinen

toteutus

Aika

2h 30min = 2 pistettä

Aihe

Yrittäjyys