top of page

HEO Kansanopisto

tutustu mahdollisuuksiin ja tee tehtävä 

Mitä HEO Kansanopistossa voi opiskella?

design, kulttuuri, journalismi, musiikki, yliopisto-opinnot

 

HEO Helsingin Kalliossa on Suomen suosituin vapaan sivistystyön koulutukseen erikoistunut kansanopisto. HEO-​kansanopiston päätoimintaa ovat yhden lukuvuoden mittaiset opintolinjat, jotka painottuvat yhteiskunnallisiin ja humanistisiin aineisiin sekä viestinnän ja kulttuurialan opintoihin..

Etusivu kuva 1.jpg

kesälukio abikurssit

Haluatko valmistautua ylioppilaskirjoituksiin huolella juuri ennen H-hetkeä? Helsingin kesälukion abikursseilla kertaat valitsemasi aineen lukion oppimäärän intensiivisellä kertauskurssilla.

yliopisto-
opinnot 

HEOn Yliopistoon -opintolinjoilla tarjoamme mahdollisuuden opiskella korkeakouluopintoja ja parantaa valmiuksia pyrittäessä yliopistojen tiedekuntiin tai ammattikorkeakouluun. Jokainen linjamme koulutus valmistaa opiskelijan monipuolisesti yliopisto-opintoihin. Avoin yliopisto -yhteistyö parantaa opiskelijan valmiuksia yhteishaussa ja opiskelijavalinnoissa. Järjestämme yliopisto-opintoihin valmistautumisen tehokkaissa ja tuloksekkaissa pienryhmissä. Yliopisto-opinnot saattavat antaa myös ammatillisia valmiuksia, edistää työllistymistä tai tukea yritystoimintaa.

Etusivu kuva 2.jpg

usein kysyttyä
faq

Mitkä ovat pääsyvaatimukset eri opintoihin? Saako HEOn opintoihin hakea Kelan opintotukea?

Miksi kannattaa asua kansanopiston asuntolassa?

Vaikuttaako opintovuosi HEOssa yhteishaun ensikertalaiskiintiöihin?

Voiko HEOssa opiskella verkossa tai monimuotoisesti esim. kotoa tai toiselta paikkakunnalta käsin?

Voinko käydä töissä opintojen aikana?

opiskelemaan heo kansanopistoon

HEOn opintoihin haetaan opiston verkkosivujen hakulomakkeella. HEOn opintotarjonta ei kuulu valtakunnalliseen yhteishakuun. Voit siis hakea HEOon, vaikka olisit jo hakenut yhteishaussa muihin oppilaitoksiin.

 

HEOn pitkille opintolinjoille voivat hakea kaikki 18-vuotta täyttäneet. Opinnoissa suoriutumisen edellytyksenä on vähintään peruskoulutason oppimäärä suoritettuna. Opintoihimme ei järjestetä valintakokeita, mutta järjestämme keväällä ja kesällä opintojen esittelytilaisuuksia.

bottom of page