top of page
HEO Banneri .jpg

heo

Opintoja ilman valintakokeita

Häämöttääkö edessä valintakokeet? Entä jos edessä onkin välivuosi? HEO-kansanopisto on Helsingin Kalliossa sijaitseva kansanopisto, jossa voit aloittaa kulttuuri-, media- tai yliopisto-opinnot ilman valintakokeita. Opinnot HEOssa kestävät yhden lukuvuoden, jonka jälkeen useat opiskelijat hakeutuvat jatko-opiskelemaan joko yliopistoihin tai ammattikorkeakouluihin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEHTÄVÄ: 

1. Tutustu HEO-kansanopistoon yllä olevan videon sekä verkkosivujen kautta: www.heo.fi ja vastaa kysymyksiin:
 

a) Kerro muutamalla lauseella HEOsta ja miten HEOon haetaan opiskelemaan.

b) Säilytätkö ensikertalaisuuspaikkasi yhteishaussa, jos opiskelet HEO:ssa

c) Jos opiskelet HEOssa voitko hakea opintotukea?

d) Kuka HEOon voi hakea?

e) Sisältyykö lähiopetuspäivien ruokailu HEOn opintomaksuun?

f) Milloin haku lukuvuodelle 2022-2023 aukeaa?

 

2. Tutustu HEOn media-, kulttuuri- sekä yliopisto-opintoihin.

Valitse HEOn opintolinjoista sinulle kaksi kiinnostavinta linjaa ja vastaa kysymyksiin: 

a) Miksi valitsit juuri nämä kaksi linjaa? 

b) Mitä opintoja kyseiset opintolinjat sisältävät?

 

HEOn yliopistolinjat:  

Arkkitehtuuri ja muotoil

Kauppatieteet  

Liikunta- ja terveystieteet     

Lääketiede      

Oikeustiede       

Psykologia       

Sisustussuunnittelu 

Valtiotieteet   

Yhteiskunta ja historia  
 

HEOn medialinjat: 

eSports 

Graaffinen suunnittelu  

Pelisuunnittelu  

Radio- ja TV-journalismi  

Urheilutoimittaja 

Visuaalinen journalismi ja valokuvaus 

HEOn kulttuurilinjat: 

Animaatio  

Draama ja näyttelijäntaide   

Elokuva- ja TV-ilmaisu     

Kuvataide & urbaani kuva  

Käsikirjoittaminen   

Laulaja  

Lauluntekijä 

Musiikki ja musiikkiteknologia 

3. Monissa kansanopistoissa opiskelu on maksullista. Selvitä mitä eri vaihtoehtoja opiskelijalla on rahoittaa opinnot. Kerro miten itse rahoittaisit opinnot. Voit etsiä vapaasti tietoa netistä ja olemme myös koonneet tietoa eri rahoitusmahdollisuuksista tänne.

 

4.Lue kolmen opiskelijan kokemuksia. Kerro mitä ajatuksia tarinat herättävät sinussa ja pohdi, miten itse hyötyisit välivuodesta kansanopistossa.

Toteutus

Vapaa valinta

Aika

 75 min = 1 piste

Aihe

Opiskele

mikä on heo?

HEO-kansanopisto on yksi Suomen suosituimpia kansanopistoja, jonka päätoimintaa ovat yhden lukuvuoden mittaiset opintolinjat. Tarjoamme kulttuuri-, media- ja yliopistoon-opintoja sekä valmistautumista ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

 

HEOn yliopisto-opinnoissa on runsas valikoima yliopistojen perusopintoja, jotka on mahdollista myöhemmin liittää osaksi korkeakoulututkintoa. Avoimen yliopisto-opetus järjestetään yhteistyössä yliopistojen kanssa ja toteutetaan yliopistojen tiedekuntien opetussuunnitelmien mukaisesti.
 

HEOn kulttuuriopinnot painottuvat käytännön tekemiseen ja koulutus keskittyy monipuolisesti eri kulttuurialoihin. Kulttuuriopinnot antavat myös ammatillisia valmiuksia ja edistävät työllistymistä.

 

HEOn mediaopinnoissa vahvuutenamme on moniosaaminen ja yksilöllinen ohjaus tekniikan haltuunotossa. Koulutus ja opiskelu painottuvat käytännön tekemiseen, jossa annamme tilaa omalle luovuudelle. Opetuksen lisäksi opiskelijat osallistuvat erilaisiin projekteihin ja pääsevät näin tutustumaan media-alan tuotantoihin ammatillisissa työympäristöissä.

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
HEO alakuva.jpg
HEO (1).png

mitä tarjoamme sinulle?

HEO on ajanmukainen ja luotettava oppilaitos. HEOssa opiskelija otetaan huomioon kokonaisvaltaisesti, ja opintovuodesta tehdään opiskelijoiden itsensä näköinen. HEO tarjoaa sosiaalisen opiskeluympäristön, jossa opettajan ja oman ryhmän tuki, inspiroiva ja kannustava ilmapiiri ja säännöllinen lukujärjestys auttavat jaksamaan ja etenemään opinnoissa. 

 

HEOssa valmistaudutaan elämää ja jatko-opintoja varten sekä valmentaudutaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintoihin. Nuorelle HEO on erinomainen välivuosi, jonka voi hyödyntää tehokkaasti opiskellen. HEOssa voi perehtyä erikoisaloihin ja uusiin oppiaineisiin sekä kokeilla erilaisia tapoja opiskella.

Onnistumistarinoita heo:sta

“Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinjalla opin, miten luovasti voi ideoida ja kokeilla uusia juttuja sekä millaisia erilaisia tekniikoita voi käyttää esityskuvissa. Opetus oli todella laadukasta. Opettajat olivat alansa huippuja, todella avuliaita ja helposti lähestyttäviä. Vierailevien opettajien luennot antoivat lisää inspiraatiota ja uusia näkökulmia. Minut yllätti se, miten paljon sain oppia itsestäni vuoden aikana.” - Toini 

 

“Opinnoista on ollut hyötyä minulle selvimmin jatko-opiskelupaikan avaamisessa. Opintovuoden aikana tajusin myös sen, että en voi koskaan olla niin hyvä, että olisin valmis muusikko. Mutta enää se ei haittaa. Olen paljon tyytyväisempi siihen, mitä saan tällä hetkellä irti jatko-opiskelupaikasta kuin esimerkiksi miten nopea tai taitava olen soittamaan. Vuosi HEOssa ei pelkästään kasvattanut minua muusikkona, vaan myös ihmisenä. Minulle muusikkona olennaista ei ole enää se, mihin olen taitojeni puolesta varautunut, vaan se, että osaan pohtia, mitä tarkoitusta musiikki ja oma panokseni siinä palvelevat.” - Otso

 

“Sanoin heti opintovuoden alussa, että haen Metropoliaan mediatuotannon opiskelijaksi, ja sain alusta asti todella paljon tukea opettajilta. Siinä kohtaa, kun aloin lähettämään ennakkotehtäviä, opettajat lukivat ne läpi ja antoivat parannusehdotuksia. He myös kannustivat ja olivat koko ajan sillä asenteella, että kyllä pääsen opiskelemaan. Ja pääsin tosiaan HEO-vuoden jälkeen opiskelemaan sinne, minne halusinkin.” - Tiina 

bottom of page