HEO 1.jpg

heo

Opintoja ilman valintakokeita

Häämöttääkö edessä valintakokeet? Entä jos edessä onkin välivuosi? HEOn kansanopisto on Helsingin Kalliossa sijaitseva kansanopisto, jossa voit aloittaa kulttuuri-, media- tai yliopisto-opinnot ilman valintakokeita. Opinnot HEOssa kestävät yhden lukuvuoden, jonka jälkeen useat opiskelijat hakeutuvat jatko-opiskelemaan joko yliopistoihin tai ammattikorkeakouluihin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEHTÄVÄ: 

1. Tutustu HEO-kansanopistoon yllä olevan videon sekä verkkosivujen kautta: www.heo.fi ja vastaa kysymyksiin: 
 

a) Kerro muutamalla lauseella HEOsta ja miten HEOon haetaan opiskelemaan.

b) Oletko oikeutettu ruokailuun, jos opiskelet HEOssa?

c) Menetätkö ensikertalaisuuspaikan yhteishaussa, jos opiskelet HEO:ssa?

d) Oletko oikeutettu opintotukeen opiskelijana HEOssa?

e) Kuka HEOon voi hakea?

f) Milloin haku lukuvuodelle 2021-2022 aukeaa?

 

2. Tutustu HEOn media-, kulttuuri- sekä yliopisto-opintoihin alla olevien linkkien vaulla. Valitse HEOn opintolinjoista sinulle kaksi kiinnostavinta

linjaa ja vastaa kysymyksiin: 

 

a) Miksi valitsit juuri nämä kaksi linjaa? 

b) Mitä opintoja kyseiset opintolinjat sisältävät?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Monissa kansanopistoissa opiskelu on maksullista. Selvitä mitä eri vaihtoehtoja opiskelijalla on rahoittaa opinnot. Kerro miten itse rahoittaisit opinnot. 

 

4. Lue kolmen viime lukuvuoden opiskelijan kokemuksia alla olevista linkeistä ja kerro mitä ajatuksia viime lukuvuoden tarinat herättävät sinussa ja pohdi, miten itse hyötyisit välivuodesta kansanopistossa.

Toteutus

Vapaa valinta

Aika

 75 min = 1 piste

Aihe

Ulkomaille

mikä on heo?

HEO-kansanopisto on yksi Suomen suurimpia kansanopistoja, jonka päätoimintaa ovat yhden lukuvuoden mittaiset opintolinjat. Opinnot HEOssa painottuvat yhteiskunnallisiin ja humanistisiin aineisiin sekä viestinnän ja kulttuurialan opintoihin.

 

HEOn yliopisto-opinnoissa (linkki insertattuna yliopisto-sivulle) on runsas valikoima yliopistojen perusopintoja, jotka on mahdollista myöhemmin liittää osaksi korkeakoulututkintoa. Avoimen yliopisto-opetus järjestetään yhteistyössä yliopistojen kanssa ja toteutetaan yliopistojen tiedekuntien opetussuunnitelmien mukaisesti. 

Kulttuuriopinnot (linkki insertattuna kulttuuri-sivulle) painottuvat käytännön tekemiseen ja koulutus keskittyy monipuolisesti eri kulttuurialoihin. Kulttuuriopinnot antavat myös ammatillisia valmiuksia ja edistävät työllistymistä.

 

HEOn mediaopinnoissa (linkki insertattuna media-sivulle) vahvuutenamme on moniosaaminen ja yksilöllinen ohjaus tekniikan haltuunotossa. Koulutus ja opiskelu painottuvat käytännön tekemiseen, jossa annamme tilaa omalle luovuudelle. Opetuksen lisäksi opiskelijat osallistuvat erilaisiin projekteihin ja pääsevät näin tutustumaan media-alan tuotantoihin ammatillisissa työympäristöissä.

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
HEO 2.jpg
HEO (1).png

mitä tarjoamme sinulle?

HEO on ajanmukainen ja luotettava oppilaitos. HEOssa opiskelija otetaan huomioon kokonaisvaltaisesti, ja opintovuodesta tehdään opiskelijoiden itsensä näköinen. HEO tarjoaa sosiaalisen opiskeluympäristön, jossa opettajan ja oman ryhmän tuki, inspiroiva ja kannustava ilmapiiri ja säännöllinen lukujärjestys auttavat jaksamaan ja etenemään opinnoissa. 

 

HEOssa valmistaudutaan elämää ja jatko-opintoja varten sekä valmentaudutaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintoihin. Nuorelle HEO on erinomainen välivuosi, jonka voi hyödyntää tehokkaasti opiskellen. HEOssa voi perehtyä erikoisaloihin ja uusiin oppiaineisiin sekä kokeilla erilaisia tapoja opiskella.

Onnistumistarinoita heo:sta

“Arkkitehtuurin ja muotoilun opintolinjalla opin, miten luovasti voi ideoida ja kokeilla uusia juttuja sekä millaisia erilaisia tekniikoita voi käyttää esityskuvissa. Opetus oli todella laadukasta. Opettajat olivat alansa huippuja, todella avuliaita ja helposti lähestyttäviä. Vierailevien opettajien luennot antoivat lisää inspiraatiota ja uusia näkökulmia. Minut yllätti se, miten paljon sain oppia itsestäni vuoden aikana.” -Toini 

 

“Opinnoista on ollut hyötyä minulle selvimmin jatko-opiskelupaikan avaamisessa. Opintovuoden aikana tajusin myös sen, että en voi koskaan olla niin hyvä, että olisin valmis muusikko. Mutta enää se ei haittaa. Olen paljon tyytyväisempi siihen, mitä saan tällä hetkellä irti jatko-opiskelupaikasta kuin esimerkiksi miten nopea tai taitava olen soittamaan. Vuosi HEOssa ei pelkästään kasvattanut minua muusikkona, vaan myös ihmisenä. Minulle muusikkona olennaista ei ole enää se, mihin olen taitojeni puolesta varautunut, vaan se, että osaan pohtia, mitä tarkoitusta musiikki ja oma panokseni siinä palvelevat.” -Otso

 

“Sanoin heti opintovuoden alussa, että haen Metropoliaan mediatuotannon opiskelijaksi, ja sain alusta asti todella paljon tukea opettajilta. Siinä kohtaa, kun aloin lähettämään ennakkotehtäviä, opettajat lukivat ne läpi ja antoivat parannusehdotuksia. He myös kannustivat ja olivat koko ajan sillä asenteella, että kyllä pääsen opiskelemaan. Ja pääsin tosiaan HEO-vuoden jälkeen opiskelemaan sinne, minne halusinkin.” -Tiina 

©2018 BY OPOPASSI