top of page

TEe itsetuntemus tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pistettä

henkilöbrändäys

Tuotteiden, palveluiden ja muiden hyödykkeiden lisäksi myös oman osaamisensa voi brändätä. Tällöin puhutaan henkilöbrändistä. Henkilöbrändäys on ennen kaikkea oman osaamisen markkinointia sekä itsensä yksilöllistämistä omia erityispiirteitä korostamalla. Tavoitteena on erottautua edukseen massasta hyvän maineen, positiivisten mielikuvien ja yksilöllisen imagon avulla.

Henkilöbrändäys onkin hyvin pitkälti toisiin ihmisiin vaikuttamista  

ja vaikutuksen tekemistä. Tämä korostuu etenkin luovilla aloilla ja politiikassa, mutta nykyään siihen kannustetaan kiinnittämään huomiota lähes kaikilla aloilla. Sosiaalisen median valtakausi on myös tuonut kaikkien saataville uusia tehokkaita henkilöbrändäystä tukevia työkaluja, kuten LinkedIn tai vaikkapa

kaikille tuttu Instagram. 

TEHTÄVÄ:

 

Henkilöbrändäys tarkoittaa sitä, että kehität oman henkilökohtaisen brändisi, joka kertoo, kuka olet ja minkälaisia asioita arvostat. Henkilöbrändäys auttaa sinua erottautumaan muista ja luomaan positiivisen kuvan itsestäsi niin verkossa kuin tosielämässäkin.Tehtävänäsi on miettiä, millainen henkilöbrändi sinulla on tai haluaisit kehittää.

1.Mitkä ovat sinun osaamisesi “keihäänkärjet”? 

A) Pohdi millaisia asioita arvostat, minkälaisessa ympäristössä viihdyt parhaiten ja millaisia taitoja sinulla on.

B) Pohdi, millaisen kuvan haluaisit antaa itsestäsi muille? Mieti miksi juuri sinä olet hyvä ystävä tai työntekijä?

C) Mieti itsestäsi kolme sellaista ominaisuutta, jotka koet omiksi vahvuuksiksi ja jotka voisivat toimia oman henkilöbrändin eräänlaisena perustana.

  • Jos vahvuuksien pohtiminen tuntuu haastavalta, voit hakea ideoita niiden kartoittamiseen tekemällä seuraavan VIA-vahvuustestin avulla (n. 15 min) avulla TÄSTÄ!

2. Miten tuoda omat keihäänkärjet paremmin esille? 

Mieti seuraavaksi kolme konkreettista keinoa, joiden avulla voisit tuoda vahvuuksiasi vielä paremmin esille ja muiden tietoisuuteen. Eli miten voisit vahvistaa ja viestiä vahvuuksistasi muille. Nämä voivat olla sellaisia keinoja, jotka auttavat nostamaan tiettyä vahvuuttasi esille tai sitten tukea kaikkien vahvuuksiesi esille nostamista.  

3. Millä täydentää tulevaisuudessa omaa osaamista ja henkilöbrändiä? 

Visioi vielä lopuksi kolme asiaa, jotka haluaisit liittää osaksi myönteistä henkilöbrändiäsi tulevaisuudessa? Eli sellaisia positiivisia asioita, joista sinua ei ehkä vielä tunneta, mutta toivoisit, että tunnetaan vielä jonain päivänä.

 

Huom! Muista, että henkilöbrändisi on jatkuva prosessi, joten älä pelkää muuttaa sitä tarpeen mukaan. Tärkeintä on olla oma itsesi ja olla aidosti kiinnostunut asioista, jotka haluat esitellä omassa brändissäsi.  

Toteutus

Kirjallinen tuotos,

äänileike

Aika

2h 30min = 2 pistettä

Aihe

Itsetuntemus

bottom of page