TEe yrittäjyys tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pisteTTÄ

bloggaaminen

Mikä on blogi? Blogi on verkkosivu tai –sivusto. Blogi kirjoitukset käsittelevät yleensä ajankohtaisista asioista ja ilmiöistä. Blogit ovat usein persoonallisia ja kirjoittajan näkökulma näkyy kirjoituksissa.  

 

Blogin kirjoittaja on bloggari, bloggaaja tai blogisti. Blogissa voidaan julkaista sisältöä tekstin lisäksi myös kuvienvideokuvan  tai äänen muodossa. Sanalla ”vlog” tarkoitetaan videomuodossa olevaa blogia. Vlog on yhdistelmä sanoista video ja blog. 

 

TEHTÄVÄ:  

Mieti mikä olisi kiinnostava blogin aihe tai teema taidealalla.  Mikä olisi aihe, josta sinä haluaisit pitää blogia? Mitä myös mitä hyötyä blogin pitämisestä voisi olla taidealalla toimiessa?  

 

Perusta nyt oma blogi. Voit tehdä blogista joko yksityisen päiväkirjan tai pyytää aidosti seuraajia omaan blogiisi. Blogin aloittaminen ei ole kovin vaikeaa. Yleisimpiä ilmaisia blogi-alustoja ovat WordPress tai Blogger. Aloita sitten oman blogin kirjoittaminen ja tee muutama  (vähintään kaksi) postaus/ julkaisu.  

 

Esimerkkejä taidealan blogityypeistä: 

  • Käsityöblogi on yleensä omistettu blogin pitäjän omille käsityöprojekteille, kuten neulomiselle, korujen tekemiselle tai ompelemiselle. 

  • Lifestyleblogi on henkilökohtainen, päiväkirjamainen tyyliblogi. Blogissa käsitellään kokonaisvaltaisesti henkilön elämäntyyliä: muotia, vapaa-ajanviettoa, musiikkia, matkailua, ihmissuhteita, sisustamista, matkailua ja ruokakulttuuria. 

  • Muotiblogi on suosittu blogityyppi, jossa esitellään blogin pitäjän omaa pukeutumistyyliä asukuvineen sekä muotimaailman ilmiöitä 

  • Sarjakuvablogi on päiväkirja sarjakuvamuodossa. Blogin ja  verkkosarjakuvan risteytykseen ei kirjoitella, vaan sanottava ilmaistaan sarjakuvamuodossa. Katso lisää sarjakuvablogit.com. Palvelu kokoaa yhteen 200 suomalaista sarjakuvablogia.  

  • Taideblogi käsittelee joko kuvataidetta tai muita taiteenaloja. Niitä ovat kriitikoiden, taiteilijoiden, projektien, museoiden blogit tai taiteen harrastajien, sekä sarjakuva- ja valokuvablogit. 

  • Valokuvablogi (photoblog) on blogi, jonka sisältönä ovat valokuvat ja niihin liittyvät kommentit. 

 

Tutustu lisää:  

 

Tutustu myös: 

Toteutus

Blogin perustaminen

Aika

2h 30min = 2 pistettä

Aihe

Yrittäjyys