TEe työelämä tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 3 pistettä

Videotyöhakemus

Videotyöhakemukset ovat yleistyneet työnhaussa. Lyhyt esittelyvideo voi olla työnantajalla edukas tapa saada selkeämpi käsitys hakijasta. Se voi helpottaa ensimmäisen vaiheen karsintaa. Työnhakijalle videoesittely voi olla oiva mahdollisuus tuoda omaa osaamista monipuolisemmin esille liikkuvan kuvan muodossa. Videon avulla on varmasti helpompi erottua muista hakijoista kuin perinteisellä paperisella työhakemuksella.  

 

Hyvä videohakemus on sopivan lyhyt ja napakka, jotta rekrytoijalla on aikaa ja ilo katsella se. Videon voi kuvata vaikkapa kännykkäkameralle, kuvanlaadun ei tarvitse olla ammattimainen, mutta riittävän selkeä. Videossa on hyvä kiinnittää huomiota äänenlaatuun. Valaistus on tärkeä, luonnonvalo toimii parhaiten. Mieti mitä haluat kertoa videossasi ja suunnittele käsikirjoitus. Mitä enemmän video on kohdennettu työpaikkaan, sitä parempi. Ole luova ja anna innostuksesi näkyä videohakemuksessasi.  

 

TEHTÄVÄ:  

Ei muuta kuin testailemaan videotyöhakemuksen tekoa. Valitse joku työ kaupalliselta alalta ja tee videotyöhakemus työpaikkaan. Oletko hakemassa kesätöitä, voit myös tehdä videotyöhakemuksen tätä paikkaa varten. Lataa työhakemuksesi jollekin videopalvelimelle (esim. Youtube, Vimeo) tai pilvipalveluun (esim. Drive). Muistathan, että liian pitkät videot eivät ole kiinnostavia katsoa ja usein myös liian suuria lähetettäväksi sähköpostilla työnantajalle.   

 

Katso vinkkejä videotyöhakemuksen tekoon: 

Toteutus

Video

Aika

3h 45 min = 3 pistettä

Aihe

Työelämä