TEe jatko-opinto tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste

opiskelua välivuonna

Pohdit mahdollista välivuotta lukion jälkeen, mutta haluaisit käyttää sen kiinnostavan alan opintoihin tutustumiseen. Välivuotta voi viettää esimerkiksi Avoimessa ammattikorkeakoulussa tai Avoimessa yliopistossa. Näissä vaihtoehdoissa voi suorittaa korkea-asteen opintoja ennen opiskelupaikan saamista pientä maksua vastaan. Tutki kiinnostavan alan avoimen yliopiston ja/tai ammattikorkeakoulun opintoja Opintopolusta.

 

Myös Kansanopistot voivat toimia vaihtoehtona välivuoden varalle. Opistot tarjoavat avoimen yliopiston opetusta sekä valmentavia kursseja korkea-asteelle sekä erilaisia lyhyempiä opintolinjoja, joissa voi opiskella mielenkiintoisia aiheita kuten esimerkiksi valokuvausta, radiotyötä, liikuntaa, urheilutoimittajan opinnot, kieliä, musiikkiteatteria, eSport jne. Tutki lisää kansanopistot.fi tai kansanopistojen omilta nettisivuilta.

 TEHTÄVÄ:

  • Hae koulutuksia opintopolku.fi sivuston kautta. Poimi opintotarjonnasta kolme mielenkiintoista ideaa itsellesi mahdollisen välivuoden varalle. Mainitse opintojen nimet ja pääsisällöt. 

  • Kerro lyhyesti opintojen suorittamistavasta. Mitä osa-alueita opinnot sisältävät? Luentoja, tehtäviä, ryhmätehtäviä, verkko-opintoja, esitelmiä? 

  • Missä opinnot järjestetään? 

  • Kuinka paljon ne maksavat? Miten rahoitat opinnot? Onko opintoihin mahdollista saada opintotukea? 

  • Miten hyödyt välivuosiopinnoista? Voiko ne liittää tuleviin jatko-opintoihisi? 

  • Miten opintoihin haetaan/ilmoittaudutaan?  

Toteutus

Käsitekartta, raportti, muu kuvallinen esitys 

Aika

75min = 1 piste

Aihe

Jatko-opinnot

Jos olet kinnostunut Opiskelua välivuonna -tehtävästä, sinua voisi kiinnostaa myös Australia kutsuu -tehtävä (1 piste) TÄSTÄ!

©2018 BY OPOPASSI