top of page

TEe ITSETUNTEMUS tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pistettä

Unelmat todeksi

Mistä sinä unelmoit? Meillä jokaisella on unelmia ja haaveita. Ne vievät meitä elämässä eteenpäin. Parhaimmillaan ne toimivat selkeinä tavoitteina. Voit luoda omasta elämästäsi sellaisen kuin haluat ja tahdot. Jokaisen unelmat ovat erilaisia. Siksi jokaisen on löydettävä ne itse. Aloita miettimällä mikä on sinulle tärkeää ja mistä pidät. Unelma löytyy sieltä mitä haluat olla, tehdä, nähdä tai mitä haluat tapahtuvan. 

 

Unelmamme toteutuvat, kun uskomme niihin. On monta tapaa työstää toiveita ja yksi niistä on aarrekartan tekeminen. Aarrekartta on mielen työtapa, jonka avulla voit hahmottaa sinulle tärkeitä asioita. Aarrekartan tekeminen on päätösten tekemistä – sen miettimistä, mitä elämältä haluaa ja mitkä asiat kokee tärkeäksi.  

 

TEHTÄVÄ: 

1. Unelmoi haaveiden elämäsi ja tee oman elämäsi aarrekartta.

 • Aarrekartan tekeminen on mukavaa ja helppoa - oikeaa tai väärää ei ole.

 • Nyt saat vapaasti listata niitä asioita, joita haluat omaa elämääsi varten. Aarrekartassa unelmat saavat lentää vapaasti!

 • Pohdi aarrekarttaa tekieässäsi esimerkiksi seuraavia asioita: 

  • Mitä asioita haluat tehdä ja kokea?

  • Missä haluat asua? 

  • Minne haluat matkustaa?

  • Mitä asioita haluat elämääsi?

  • Mitä haluat saavuttaa?

 

Valitse joku seuraavista aarrekartan toteuksista A), B) tai C). 

A) Leikkkaa lehdistä kuvia. Yksi oivallinen ja perinteinen tapa tehdä aarrekartta on leikata lehdistä sellaisia kuvia, joita haluat tilata unelmien elämääsi ja liimata ne kartongille. Tarkoitus on poimia sellaisia kuvia ja tekstejä, jotka tuntuvat kutsuvan itseä. Kuvat ja sanat voivat olla konkreettisia asioita, symboleita tai abstrakteja, kuten värejä. Tässä mielikuvitus on rajana.

B) Voit myös tehdä aarrekartan sähköisessä muodossa. Tällöin voit hyödyntää kuvia erilaisista kuvapalveluista kuten Pinterest tai Instagram.

C) Voit myös piirtää oman unelmakarttasi. Piirroksen voi lisätä mukaan tekstiä esimerkiksi sanoja tai mietelauseita. 

Vinkki! Kun kartta on valmis, laita se sellaiseen paikkaan, jossa näet sen päivittäin. Näin alitajuntasi tekee vääjäämätöntä työtä unelmien toteuttamiseksi!

Toteutus

Kuvakollaasi paperille tai sähköiselle alustalle

Aika

2h 30 min = 2 pistettä

Aihe

Itsetuntemus

pexels-evg-kowalievska-1148952.jpg
bottom of page