top of page

TEe työlämä tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pistettä

työnhaku coaching

Työnhaussa on käsillä tilanne, jossa työnantaja on asiakas ja työnhakija on myyjä, joka yrittää myydä omaa osaamistaan potentiaaliselle työnantajalle, eli ostajalle. Työntekijän palkkaaminen on työnantajalta sen verran suuri investointi, että päätöksen tekeminen edellyttää pidempää arviointia sekä neuvotteluja. Taitava työnhakija erottuu muista siinä, että hän osaa neuvotella itselleen työpaikan.  

TEHTÄVÄ:  

1. Toimit ohjaajana yrityksessä nimeltä Jobberi. Jobberissa neuvotaan ja ohjataan nuoria työnhaussa. Sinuun ottaa yhteyttä Hanne, joka tarvitsee apuasi työnhaussa. Tehtävänäsi on ohjata Hanne duuniin.  

Työnhakija: Hanne on juuri muuttanut uudelle paikkakunnalle opiskelemaan ja tarvitsisi nyt kipeästi työpaikan, jossa työskennellä joustavasti opintojen ohella ja erityisesti kesällä. Hän on ollut aiemmin kesätöissä jäätelökioskilla sekä mansikkamaalla. Lisäksi hän on toiminut silloin tällöin lastenvahtina sekä ollut innokas toimija paikallisella kirpputorilla. Hänen harrastuksiin kuuluvat koripallo sekä partio, jossa hän edelleenkin tekee vapaaehtoistyötä. Tämä on ensimmäinen kerta kun Hanne hakee “kunnolla” töitä. Aiemmat työpaikat kun avautuivat sukulaisten ja ystävien kautta. Hanne on nyt löytänyt mieleisensä työpaikkailmoituksen. Sen on jättänyt Helsingin kaupunki, joka hakee turistiopasta erityisesti kiireisiä viikonloppuja varten ja kesäajalle.  

Työnantaja: Helsingin kaupungin matkailuneuvonta tarjoaa maksutonta informaatiota kaupungista, käyntikohteista, tapahtumista ja palveluista. Matkailuneuvonnasta saa myös esitteitä ja karttoja. Matkailuneuvontaa on tarjolla kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Turistioppaan tehtävinä on toimia matkailuneuvojina sekä matkailuneuvonnan infopisteissä keskellä Helsingin kaupunkia että liikkuvina oppaina ympäri kaupunkia. Nykyisin matkailijat etsivät ahkerasti tietoa netistä ja tarpeet perinteiselle matkailuneuvonnalle ovat muuttuneet. Henkilökohtaiset suositukset ja kasvotusten tapahtuva neuvontapalvelu ovat yhä tärkeä osa matkailijoiden Helsinki-kokemusta. Nyt Helsingin kaupunki etsii uutta energiaa nuorekkaaseen turistiopastiimiinsä. Heillä on vaihtelevia kokemuksia nuorista työntekijöistä, sillä joillain on ollut vaikeuksia sitoutua yhteisiin sääntöihin ja aikatauluihin. Myös yleiset vuorovaikutustaidot ovat olleet joidenkin kohdalla kadoksissa. He hakevat nyt ennen kaikkea luotettavaa, reipasta ja motivoitunutta työntekijää, joka uskaltaa olla läsnä ja osaa tulla toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa.  

A) Ohjaa Hanne menestyksellisesti turistioppaan töihin antamalla hänelle ensin ohjeita liittyen työhakemuksen lähettämiseen. Anna hänelle etenkin ohjeita siihen, mitä hänen olisi syytä tehdä, jotta hän osaisi vakuuttavasti osoittaa vastaavansa juuri Helsingin kaupungin turistioppaan tarpeisiin. Priorisoi kymmenen tärkeintä ohjetta, jotka haluat antaa Hannelle. Apuna voit käyttää esimerkiksi netistä löytyviä työnhakuoppaita. 

Ohjeittesi ansiosta Hanne saa kutsun työhaastatteluun. 

B) Anna Hannelle nyt ohjeita, miten hänen kannattaa valmistautua haastatteluun ja mitä hänen kannattaa ottaa huomioon haastattelun aikana. Anna vinkkejä mm. siihen, mitä keinoja Hanne voi käyttää haastattelutilanteessa ja miten hänen kannattaa päättää tapaaminen. 

Vinkki! Oheisesta lyhyestä videosta saat muutaman tärkeän vinkin neuvotteluihin valmistautumiseen.

 

C) Mitä Hannen kannattaisi tehdä vielä haastattelun jälkeen parantaakseen mahdollisuuksiaan saada kovasti toivomansa työpaikka? 

Toteutus

Kuvallinen esitys, kuten Prezi, Google Slides tai PowerPoint, muu esitys 

Aika

2h 30 min = 2 pistettä

Aihe

Työelämä

bottom of page