top of page

TEe työelämä tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pisteTTÄ

PIPOMIES FINAL prew.jpg

Työelämä-tehtävä 2p

tuunaa logo

Logo on tärkeässä roolissa yritystä suunniteltaessa. On tärkeää, että yritys rakentaa itselleen vahvan yrityskuvan ja tuo ilmi ainutlaatuisen sanomansa selvästi. Helpoin tapa yritykselle erottautua muista on sen logo. Logon ohella yrityksen nimellä suuri merkitys yritykselle. Yrityksen logon ja nimen tulee antaa selkeä kuva yrityksen toiminnasta sekä kiinnittää myönteistä huomiota. Nimi ja logo ovat osa yrityksen imagoa.  

 

Hyvä logo on yksinkertainen ja helppokäyttöinen yrityksen erilaisissa mainoskanavissa. Logo siinä missä muukin taide välittää tunteita katsojassa. Logon välittämä tunne-elämys on aina katsojasta kiinni. Ei ole oikeaa tai väärää. On vain mielipide. Yritysilmettä suunniteltaessa lähdetään yleensä liikkeelle logon suunnittelusta. Logo usein määrittää myös värit ja muut ilmeessä käytettävät muodot.  

 

TEHTÄVÄ

1. Keksi oma yritys ja nimi yritykselle:  

Tiesithän, että yrityksen nimi ei saa olla ennestään käytössä. Voit tarkistaa, ettei yrityksen nimi ole rekisteröity jo jollekin toiselle: www.nimipalvelu.prh.fi.  

2. Suunnittele logo uudelle yrityksellesi:  

 • Logon tulisi kertoa kerto ensisilmäyksellä yrityksestäsi jotain. Mitä haluat logollasi viestittää? Pohdi, näkevätkö katsojat ne asiat, joita haluat logollasi viestittää.  

 • Tutki erilaisia yritysten logoja netistä. 

 • Suunnittele logoon tuleva kuva mieluiten itse (jos käytät valmiita kuvia, muista tekijänoikeus).  

 • Tee logo jollakin kuvankäsittely- tai piirto-ohjelmalla tai muulla valitsemallasi tietokoneohjelmalla. Voit myös halutessasi piirtää logon.  

 • Tee logostasi omannäköinen. Älä kopioi muita! 

 • Logon pitäisi olla persoonallinen ja erottuva. 

 • Jos logossasi on tekstiä, mieti sopiva fontti. 

 • Monta kertaa yksinkertainen on kaunista ja vähemmän on enemmän esimerkiksi kuvan ja värityksen suhteen. 

 • Hyvä logo kestää aikaa eli on ajaton. 
   

3. Analysoi työvaiheet lyhyesti:  

Tee lopuksi lyhyt analyysi miksi päädyit kyseiseen yrityksen nimeen ja miksi teit logostasi juuri tietynlaisen. Mitä olet halunnut viestittää logollasi. Millaista yritysimagoa logollasi tavoittelet? Pyydä tuttavia arvioimaan logoasi. Näkevätkö katsojat ne asiat joita haluat logollasi välittää? Kerro miten teit logon ja mitä ohjelmia tai materiaaleja käytit. Mitä asioita tai taitoja opit tehtävää tehtäessä?

Toteutus

Suunnittele logo ja raportoi

Aika

1h 30min = 2 pistettä

Aihe

Työelämä

bottom of page