TEe jatko-opinto tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pisteTTÄ

tutkinto ulkomailla

Oletko aina halunnut asua ulkomailla tai onko sinulla hajanaisia  ajatuksia siitä, että voisit muuttaa joskus kotimaan rajojen ulkopuolelle? Voisiko maailmalle lähtö tapahtua juuri opiskelun merkeissä?  

 

Tiesithän, että ulkomailla löytyy paljon myös sellaisia opiskelumahdollisuuksia, joita meiltä Suomesta ei löydy.  Ulkomaille lähtö vaatii rohkeutta ja sinnikkyyttä.  Ulkomailla opiskelu antaa varmasti paljon ja avartaa näkökulmia. Ulkomailla  opiskelun avulla voi kartuttaa niin akateemisia ja ammatillisia  taitoja kuin saada elinikäisiä uusia ystäviä ja ikimuistoisia kokemuksia. Kun opiskelee muulla kuin suomen kielellä, kielitaito paranee ja samalla kansainväliset verkostot  laajenevat. Ulkomailla suoritettu tutkinto voi olla myös valttikortti tulevilla työmarkkinoilla. 

 

Haku ulkomaalaisiin yliopistoihin vaihtelee maittaan. Joissakin maissa on käytössä yhteishaku, toisissa haetaan suoraan yliopistoon. Ulkomailla ei aina ole pääsykokeita, vaan sisäänpääsyn saattaa ratkaista lukion päättötodistus, ylioppilaskirjoitukset, kielikoe ja motivaatiokirje.  Suurimmassa osassa ulkomaisia yliopistotoja opiskelu on maksullista, mutta lukukausimaksuja ei kuitenkaan peritä kaikissa maissa.  Lukuvuosimaksut vaihtelevat muutamasta tuhannesta eurosta aina huippuyliopistojen kymmeniin tuhansiin euroihin. Elinkustannukset ovat kuitenkin monissa maissa pienemmät kuin Suomessa ja Kelan opintotukea voi saada myös ulkomaille.  

 

TEHTÄVÄ:  

 

Mieti nyt minne maahan haluaisit lähteä opiskelemaan. Minne kouluun haluaisit päästä? Minkä tutkinnon haluaisit suorittaa? Etsi itseäsi kiinnostavia vaihtoehtoja tutkimalla vaihtoehtoja joko suoraan yliopistojen sivuilta tai erilaisista hakuportaaleista.  

 

Tee sitten raportti, käsitekartta, kuvallinen esitys tai vaikkapa Excel-taulukko, jossa esittelet kiinnostavat hakukohteesi.  Valitse vähintään kaksi hakukohdetta maailmalta. Miksi päädyit näihin vaihtoehtoihin? Vaihtoehtojen plussat ja miinukset. Minkä tasoisesta koulutuksesta tai yliopistosta on kyse? Mitä ajatuksia sinulla on opintojen rahoittamisesta? Miten koulutukseen hakuprosessi toimii? Mitä hyötyä ulkomaille opiskelemaan lähdöstä voisi sinulle olla?  

 

Voit hyödyntää esimerkiksi seuraavia sivustoja: 

  • CIMOn maaoppaat suomeksi TÄSTÄ!  

  • Bachelor Portal maailmanlaajuinen kanditutkintojen hakukone TÄSTÄ! 

  • Britannian yhteishakusivusto UCAS TÄSTÄ! 

  • Saksan hakusivusto TÄSTÄ! 

  • Ruotsin hakusivusto TÄSTÄ! 

  • Opiskelu Virossa TÄSTÄ! 

  • Yliopistojen ranking listaukseen TÄSTÄ! 

Toteutus

Käsitekartta, raportti, muu kuvallinen esitys 

Aika

2h 30min = 2 pistettä

Aihe

Jatko-opinnot