TEe työlämä tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pistettä

turistiopas

Suomessa on vieraillut viime vuosina yli 7 miljoonaa ulkomaista matkailijaa vuodessa. He toivat Suomeen yli 2 miljardia euroa vuositasolla. Matkailu on Suomen suurimpia vientialoja, johon kohdistuu vahvoja kasvuodotuksia. Suosituimmat matkailupaikat Suomessa ovat pääkaupunkiseutu, Lappi, Järvi-Suomi sekä rannikko- ja saaristoalue. Suomen matkailuvaltteja ovat erityisesti maan turvallisuus, palveluiden toimivuus, puhtaus ja monin paikoin lähellä oleva luonto. Myös suomalainen kaupunkikulttuuri on koettu kiinnostavaksi. Haittapuoliin voivat kuulua lähinnä kallis hintataso ja se, että Suomi on melko kaukana monelle matkailijalle esimerkiksi Aasiasta katsottuna. 

 

Suurin matkailijaryhmä Suomessa on ruotsalaiset, jos katsotaan Suomessa matkailualan yrityksissä yöpyneitä matkailijoita. Toisena ovat venäläiset ja kolmannella sijalla saksalaiset matkaajat. Kiinalaiset ovat neljäntenä ja viidettä sijaa pitävät japanilaiset turistit.  Matkailuteollisuudella on iso potentiaali luoda Suomeen toimeentuloa ja hyvinvointia, sillä matkailu on työvoimavaltainen ala ja moni syrjäisempi seutu elää matkailusta. Suomen matkailun suuri haaste on lisätä ympärivuotisuutta. Kehittämällä ympärivuotisuutta palvelutuotannon käyttöaste kasvaa ja riskit vähenevät. 

 

 

TEHTÄVÄ:  

 

Pääset nyt leikkimään turistiopasta. Tehtävänäsi on suunnitella matkaohjelmaa Suomeen saapuville turisteille. Mieti hetki mikä täällä on parasta ja mitä täällä kannattaisi tehdä? Mikä saisi vierailijat palaamaan Suomeen vielä uudelleenkin?  

 

Saat tehtäväksesi suunnitella kolmelle eri turistiryhmälle viikon loman Suomessa. Ensimmäinen kohteesi on kymmenen hengen turistiryhmä keski-ikäisiä kiinalaisia liikemiehiä. Toinen kohteesi on pariskunta, joka tulee häämatkalle Suomeen aina Brasiliasta asti ja kolmas kohde on yksin matkustava interreilaaja nuori Saksasta. Millaiset erilaiset viikko-ohjelmat toimisivat näille eri turistiryhmällä? Olisiko kyseessä vaellusta tuntureissa vai kulttuuria kaupungeissa? Nyt vain mielikuvituksesi on rajana, kun suunnittelet Suomesta houkuttelevan matkakohteen.
  

Toteutus

Kuvallinen esitys, kuten Prezi, Google Slides tai PowerPoint 

Aika

2h 30 min = 2 pistettä

Aihe

Työelämä