top of page

TEe työlämä tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pistettä

turistiopas

Suomessa on vieraillut viime vuosina yli 7 miljoonaa ulkomaista matkailijaa vuodessa. He toivat Suomeen yli 2 miljardia euroa vuositasolla. Matkailu on Suomen suurimpia vientialoja, johon kohdistuu vahvoja kasvuodotuksia. Suosituimmat matkailupaikat Suomessa ovat pääkaupunkiseutu, Lappi, Järvi-Suomi sekä rannikko- ja saaristoalue. Suomen matkailuvaltteja ovat erityisesti maan turvallisuus, palveluiden toimivuus, puhtaus ja monin paikoin lähellä oleva luonto. Myös suomalainen kaupunkikulttuuri on koettu kiinnostavaksi. Haittapuoliin voivat kuulua lähinnä kallis hintataso ja se, että Suomi on melko kaukana monelle matkailijalle esimerkiksi Aasiasta katsottuna. 

 

 

TEHTÄVÄ:  

 

Pääset nyt leikkimään turistiopasta. Tehtävänäsi on suunnitella matkaohjelmaa Suomeen saapuville turisteille. Mieti hetki mikä täällä on parasta ja mitä täällä kannattaisi tehdä? Mikä saisi vierailijat palaamaan vielä uudelleenkin?

 

1. Saat tehtäväksesi suunnitella kolmelle eri turistiryhmälle pitkän viikonlopun (to-pe) tai vaihtoehtoisesti yhden viikon loman matkaohjelman Suomessa.

  • Tee jokaiselle ryhmälle oma suunnitelma esimerkiksi kirjallisen tai kuvallisen esityksen muodossa. 

  • Pohdi millaiset erilaiset ohjelmat toimisivat näille eri turistiryhmällä, olisiko kyseessä vaellusta tunturissa vai kulttuuria kaupungissa? 

  • Nyt vain mielikuvituksesi on rajana, kun suunnittelet Suomesta houkuttelevan matkakohteen.
     

I turistiryhmä: Kymmenen hengen turistiryhmä keski-ikäisiä kiinalaisia liikemiehiä

II turistiryhmä: Pariskunta, joka tulee häämatkalle Suomeen aina Brasiliasta asti

III turistiryhmä: Yksin matkustava interreilaaja nuori Saksasta
 

Toteutus

Kuvallinen esitys, kuten Prezi, Google Slides tai PowerPoint 

Aika

2h 30 min = 2 pistettä

Aihe

Työelämä

bottom of page