TEe JATko-opinto tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pisteTTÄ

peliala

Peliteollisuus kehittää ja julkaisee digitaalisia pelejä. Peliteollisuus on nopeimmin kasvava viihdeteollisuuden ala maailmassa. Suomessa alan yritykset työllistävät mm. pelien kehityksessä, julkaisemisessa ja opetus- ja tutkimustyössä. Tyypillisiä tehtäviä, joissa alalla toimitaan ovat esimerkiksi pelisuunnittelu, peliohjelmointi, animointi, mallintaminen, testaus, konseptisuunnittelu, tuottaminen ja markkinointi. 

 

TEHTÄVÄ: 

Tutustu peliteollisuuteen Suomessa ja joihinkin alan ammatteihin. Tee raportti tai muu esitys, jossa vastaat A) ja B) kohtaan.  

A) Pelialan ammatit 

Tutustu alla oleviin pelialan ammatteihin.  Kerro lyhyesti kahden itseäsi  kiinnostavan pelialan ammattilaisen työstä. Vastaa esityksessä

ainakin seuraaviin kysymyksiin. Millaisilla erilaisilla koulutuspohjilla ammattilaiset ovat päätyneet pelialalle? Mikä on mielestäsi kiinnostavin osa-alue pelialalla, miksi? Mitkä ovat tyypillisimpiä työpaikkoja pelialalla?

 
B) Peliteollisuus Suomessa 

Suomessakin on joitakin menestyneitä ja maailmankuuluja pelialan yrityksiä. Ehkä kaikkein tunnetuimmat yritykset ovat Rovio ja Supercell. Tutustu näihin  kahteeen yritykseen tarkemmin ja tee lyhyt kuvas yrityksistä ja niiden  valmistamista peleistä. Ota kantaa mikä on mielestäsi näiden pelialan yritysten menestyksen salaisuus? Esittele raportissasi myös millaisia työpaikkoja ne tarjoavat. Mikä olisi mielestäsi kiinnostava työpaikka ko. firmoissa ja miksi?       

Toteutus

Raportti tai muu esitysmuoto

Aika

2h 30min = 2 pistettä

Aihe

Jatko-opinnot