top of page

TEe työlämä tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste

näin nappaat duunin

Opiskelijan työnhakuongelmaa voi usein kuvailla seuraavasti: työtä ei saa, koska ei ole työkokemusta, eikä työkokemusta saa, koska ei ole työtä. Kuulostaako tutulta? Tarkista tehtävän avulla, että sinulla on työnhaku hallussa ja nappaa duuni!  

TEHTÄVÄ:  

1. Työhakemus tehdään yleensä joko työpaikan valmiille hakemukselle tai he pyytävät sinua lähettämään työhakemuksen/video CV:n. Mitä kiinnostusta herättävää voisit kertoa opinnoistasi tai vapaa-ajastasi, joka jäisi työnanatajalla mieleen tai josta olisi hyötyä työelämässä? 

2. Lue ohje: Valmistaudu etukäteen työhaastatteluun ohjeisiin. Mitkä ovat mielestäsi kaksi tärkeintä asiaa työhaastatteluun valmistautumisessa? Mitä kysymyksiä haluat itse esittää haastattelussa työnantajalle?

3. Työnantaja ei saa kysyä sinulta haastattelussa mitä vaan. Mihin kysymyksiin työhaastattelussa ei tarvitse vastata? Etsi tietoa tästä.

4. Työpaikkailmoituksessa kerrotaan usein myös, onko työ kokoaikainen, osa-aikainen vai onko työtä tarjolla vain tarvittaessa työhön kutsuttavalle eli ekstraajalle. Mikä on osa-aikasen ja nollatuntisopimuksen ero? Etsi tietoa tästä.

Toteutus

Vapaavalintainen toteutus

Aika

75 min = 1 piste

Aihe

Työelämä

 

 

Tämä pistetehtävä on tehty kaupallisessa yhteistyössä Opopassin yhteistyökumppanin kanssa. Opopassin yhteistyökumppanit on valittu siten, että ne tukevat nuorten jatko-opintojen ja tulevaisuuden suunnittelua. Kumppanien pistetehtävistä saa vinkkejä jatko-opintoihin hakeutumiseen ja niihin valmentautumiseen, ulkomailla opiskeluun sekä työskentelyyn Suomessa ja ulkomailla. Huomaathan, että tämä tehtävä ei ole opetussuunnitelman mukaista oppimateriaalia.

Commercial collaboration

bottom of page