top of page

TEe yrittäjyys tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pistettä 

Myyntipuhe

Pitchaus eli myyntipuhe on lyhyt esitys ideastasi. Sen tarkoituksena on herättää kuulijan (usein mahdollisen rahoittajan) kiinnostus ja halu tutustua ideaasi heti ensivaikutelman perusteella. Hyvä pitchaus on innostava, selkeä ja sisältää mm. seuraavat asiat: - Itsensä esittely lyhyesti ja kohteliaasti - Idean/tuotteen/palvelun esittely: mikä, kenelle tarkoitettu, miten toteutettu? - Millaisen ongelman tuote ratkaisee ja miksi se on ainutlaatuinen? Hyvä pitchaaja uskoo omaan ideaansa ja ottaa huomioon kuulijan!  

TEHTÄVÄ:  

1. Valitse jokin tuote/palvelu luonnontieteen alalta, josta pidät pitchauksen. Minkä tuotteen tai palvelun vaitsit ja miksi? 

  • Tuote voi olla ennestään tuttu ja yleisesti tunnettu tai voit kehittää täysin tuotteen. Älä jää jumiin tähän, sinun ei tarvitse keksiä mitään uutta tuotetta.

  • Kuvittele, että törmäät hississä potentiaaliseen rahoittajaan tai asiakkaaseen, joka ei vielä tiedä tuotteestasi/palvelustasi mitään.

  • Tee suunnittelma miten pitchaisit hänelle tuotteesi/palvelusi, kun sinulla on aikaa 1 min?  

2. Harjoittele pitchaustasi sujuvaksi ja tee sitten lyhyt video tai podcast/ äänileike, jossa esität myyntipuheesi.

  • Voit hakea myös netistä lisätietoa hyvästä pitchauksesta oman esityksesi tueksi ja katsoa alla näkyvä esimerkkivideon. 

3. Mitä muuttaisit esittelyssäsi, jos aikaa olisi vain 30 sekuntia?

  • Kirjoita ja paerustele vastauksesi.  

 

Toteutus

Video, podcast/

äänileike

Aika

2h 30min = 2 pistettä

Aihe

Yrittäjyys

bottom of page