TEe jatko-opinto tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste

mpkk

Maanpuolustuskorkeakoulu (MPKK) on Puolustusvoimiin kuuluva sotatieteellinen korkeakoulu. Sen keskeisenä tehtävänä on tuottaa korkeasti koulutettua henkilökuntaa Puolustusvoimille ja Rajavartiolaitokselle.

TEHTÄVÄ: 

1. Katso oheinen Maanpuolustuskorkeakoulun video: Upseeriksi Puolustusvoimiin ja Rajavartiolaitokseen. Mitkä asiat sinua kiinnostavat Maanpuolustuskorkeakoulun opinnoissa? Mitkä ovat niitä ominaisuuksiasi, joiden uskot olevan sopivia juuri Maanpuolustuskorkeakoulun opintoihin?

2. Lue Ruotuväki lehden artikkeli: Suomen sotilaallisimmat pääsykokeet käynnissä nyt. Mistä osa-alueista pääsykokeet muodostuvat? Mitkä olisivat sinulle helpoimmat ja vaikeimmat tehtävät?

3. Maanpuolustuskorkekouluun hakeminen edellyttää armeijan käymistä. Lue Ruotuväki lehden artikkeli: Entiset johtajat alokkaille: "Intissä parasta on ihmiset". Millaisia asioita asepalvelusajasta armeijaan lähtevät sekä sieltä kotiutuneet alokkaat pohtivat? Millaisia ajatuksia sinulla on siihen liittyen? Mitkä asiat siellä kiinnostavat ja mitä haluat oppia/saavuttaa?

 

Toteutus

Kirjallinen

tuotos

Aika

75min = 1 piste

Aihe

Jatko-opinnot