TEe suunnitelma tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 3 pistettä

motivaatiokirje

Motivaatiokirje kertoo kiinnostuksestasi tiettyä alaa tai tutkintoa kohtaan. Monien ulkomaalaisten ja joidenkin kotimaisten korkeakoulujen hakuprosessiin kuuluu motivaatiokirje: henkilökohtaiset perustelusi, miksi juuri sinut tulisi valita opiskelijaksi kyseiseen yliopistoon. Kuvittele, että olet hakemassa johonkin ulkomaiseen yliopistoon. Mieti mille alalle haluat opiskelemaan ja mihin maahan. Miksi valitsi juuri tämän koulutuksen ja tämän maan? Voit etsiä ulkomaisia kandiohjelmia esimerkiksi Bachelorportal –sivustolta

 

 

TEHTÄVÄ:  

Tee motivaatiokirje hakemaasi ulkomaiseen koulutusohjelmaan joko suomeksi tai englanniksi. Kirjeessä kerrot muun muassa miksi valitsit juuri tämän oppilaitoksen monien joukosta. Perehdy ennen kirjeen laatimista koulutusohjelman kuvaukseen/opetussuunnitelmaa ja siihen mihin koulutusohjelman suorittaneet sijoittuvat opintojen jälkeen. Muistathan, että voit hyödyntää motivaatiokirjettä mahdollisissa pääsykoehaastatteluissa. Motivaatiokirjeessä tehtävänäsi on vakuuttaa valitsijat, että olet motivoitunut opiskelija ja sinulla on edellytykset suorittaa tutkinto määräajassa. 

  

Voit vastata motivaatiokirjeessä esimerkiksi alla oleviin kysymyksiin:  

  • Miksi haet tähän koulutusohjelmaan? 

  • Miksi aine kiinnostaa sinua? Kerro ja osoita, että ymmärrät, mihin olet hakemassa! Mitä sinulla olisi annettavaa näille opinnoille? 

  • Miksi olet mielestäsi hyvä opiskelemaan tätä alaa? Onko sinulla erityistaitoja ja jo hankittua osaamista alaan liittyen? 

  • Oletko osallistunut toimintaan tai harrastuksiin, jotka osoittavat, että olet aktiivinen ja aikaan saava? 

  • Kerro muistakin asioista, joita olet saavuttanut omalla opiskelulla, aktiivisuudella, kärsivällisyydellä. Sanalla sanoen, joista olet iloinen ja ylpeä. 

  • Kerro harrastuksistasi! Mitä taitoja olet saavuttanut niiden avulla? 

  • Kerro työkokemuksestasi. Vähän on enemmän kuin ei mitään. 

  • Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on? Mitä haluaisit saavuttaa? 

 

Voit katsoa vinkkejä motivaatiokirjeen/ Personal Statementin kirjoittamiseen Britannian yhteishaku sivustolta (UCAS) TÄSTÄ! 

Toteutus

Motivaatiokirje

Aika

3h 45min = 3 pistettä

Aihe

Suunnitelma