top of page

TEe jatko-opinto tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste

minäkö kauppikseen?

Kauppatieteet on monipuolinen opintokokonaisuus, ja opintojen aikana voi suunnata omaa osaamistaan useille erilaisille suuntautumisalueille. Nyt on aika lähteä ottamaan selvää olisiko kauppatiede sinulle potentiaalinen opiskeluvaihtoehto.

TEHTÄVÄ:  

 

a) Kauppatieteitä voi Suomessa opiskella kymmenessä eri yliopistossa. Mitkä kolme yliopistoa sopisivat sinulle parhaiten ja miksi? Löydät kaikki kauppatieteiden hakukohteet kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan sivuilta.

b) Selvitä mikä voisi olla sinulle sopiva pääaine vaihtoehto ja miksi haluaisit keskittyä juuri tähän kaupallisen alan osa-alueeseen. Pääainevaihtoehtoja pääset tutkimaan yliopistoittain klikkaamalla yliopiston nimeä tästä.

c) Valmistuneet kauppatieteiden kandidaatit ja maisterit työskentelevät monissa erilaisissa tehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Katso missä erilaisissa tehtävissä kauppatieteilijät voivat esimerkiksi toimia Töissä.fi -sivustolta. Mitkä tehtävistä kuulostavat sinusta mielenkiintoisimmilta?

d)Tutustu vanhoihin valintakoetehtäviin. Tutki erikseen historian (HI1),  yhteiskuntaopin (YH2) ja matematiikan (MAB5/MAA10) osuutta tehtävissä. Mikä aine tuntui haastavimmalta ja mikä helpoimmalta hallita? Miltä valintakoe sinusta kokonaisuudessaan vaikuttaa? Pääset tutustumaan vanhoihin pääsykoetehtäviin tästä.

Toteutus

Vapaa valinta

Aika

Vapaa valinta siten, että 75 min = 1 piste

Aihe

Jatko-opinnot

bottom of page