top of page

ansaitse 1 piste

minäkö kauppikseen?

Kauppatieteet on monipuolinen opintokokonaisuus, ja opintojen aikana voi suunnata omaa osaamistaan useille erilaisille suuntautumisalueille. Valmistuneet kauppatieteiden kandidaatit ja maisterit työskentelevät monissa erilaisissa tehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Katso missä erilaisissa tehtävissä kauppatieteilijät voivat esimerkiksi toimia Töissä.fi -sivustolta. 

TEHTÄVÄ:  

Nyt on aika lähteä ottamaan selvää olisiko kauppatiede sinulle potentiaalinen opiskeluvaihtoehto.

 

a) Kauppatieteitä voi Suomessa opiskella kymmenessä eri yliopistossa. Tutki mitkä kolme yliopistoa sopisivat sinulle parhaiten ja miksi? Löydät kaikki kauppiksen hakukohteet TÄÄLTÄ.

b) Selvitä sitten mikä olisi sinulle sopiva pääaine vaihtoehto ja miksi haluaisit keskittyä juuri tähän kaupallisen alan osa-alueeseen? Voit etsiä tietoa pääainevaihtoehdoista edellisen tehtävän artikkelista, suoraan yliopistojen kotisivuilta ja  Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan sivuilta TÄSTÄ.

c) Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa on mukana kaikki Suomen kauppatieteiden tutkintoa tarjoavat yliopistot. Selvitä millainen kauppatieteen valintamenettely on. Selvitä esimerkiksi mistä aineista saa lähtöpisteitä todistusvalinnassa ja kuinka monta prosenttia valitaan valintakoejonosta. Mikä valintatapa olisi sinulle edukas ja miksi? Lue lisää kauppatieteen valinnasta yhteisvalintasivustolta TÄSTÄ

d) Selvitä, millaisilla todistusvalintapisteillä kauppikseen on aikaisemmin päässyt. Arvioi, kuinka paljon todistuspisteitä itse saisit ja voisitko päästä todistuksellasi suoraan kauppikseen haluamallesi paikkakunnalle, vai kannattaisiko sinun panostaa pääsykokeeseen. Huomaathan, että todistusvalinnan pisteet muuttuvat vuosittain. Lue lisää todistusvalinnan pisterajoista TÄSTÄ.

e)Tutustu vanhoihin pääsykoetehtäviin. Poimi yksi tehtävä historiasta, yksi yhteiskuntaopista ja yksi matematiikasta. Mikä aine tuntui haastavimmalta ja mikä helpoimmalta? Pääset tutustumaan vanhoihin pääsykoetehtäviin TÄSTÄ.

Kiinnostuitko kauppatieteiden opiskelusta? Käy tutustumassa kauppiksen pääsykoemateriaaliin sekä hakijan opiskeluoppaaseen Mafynetin ilmaisella näyteversiolla. Kirjaudu Mafynettiin tästä!

Toteutus

Vapaa valinta

Aika

Vapaa valinta siten, että 75 min = 1 piste

Aihe

Jatko-opinnot

Miksi valita Mafyn Kauppiskurssi?

Mafyn kauppiskursseilla opit pääsykokeessa vaadittavat asiat vaivattomasti. Kauppatieteiden valmennuskurssit sisältävät kattavat teoriat sekä runsaasti harjoitustehtäviä taloustiedon, historian ja tilastomatematiikan (YH2, HI1 ja MAB5/MAA10) opiskeluun. Opetusta sisältävillä nettikursseilla opettaja on tukenasi koko kurssin ajan ja avustaa sinua omien tarpeidesi mukaan. Valmennuskurssien ja itseopiskelumateriaalien mukana saat laajat yo-kertausmateriaalit matematiikan, historian ja yhteiskuntaopin kertaamiseen. Näillä voit valmistautua myös todistusvalintaan. Mafyn kauppiskurssit sopivat mainiosti kaikille lähtötasosta riippumatta!

mafykauppis3.jpg
Mafylogo_opopassipieni (1).png

 

 

Tämä pistetehtävä on tehty kaupallisessa yhteistyössä Opopassin yhteistyökumppanin kanssa. Opopassin yhteistyökumppanit on valittu siten, että ne tukevat nuorten jatko-opintojen ja tulevaisuuden suunnittelua. Kumppanien pistetehtävistä saa vinkkejä jatko-opintoihin hakeutumiseen ja niihin valmentautumiseen, ulkomailla opiskeluun sekä työskentelyyn Suomessa ja ulkomailla. Huomaathan, että tämä tehtävä ei ole opetussuunnitelman mukaista oppimateriaalia.

Commercial collaboration

bottom of page