top of page

TEe jatko-opinnot tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste

minäkö kauppikseen?

Kauppatieteet on monipuolinen opintokokonaisuus, ja opintojen aikana voi suunnata omaa osaamistaan useille erilaisille suuntautumisalueille. Valmistuneet kauppatieteiden kandidaatit ja maisterit työskentelevät monissa erilaisissa tehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Katso missä erilaisissa tehtävissä kauppatieteilijät voivat esimerkiksi toimia Töissä.fi -sivustolta. 

TEHTÄVÄ:  

Nyt on aika lähteä ottamaan selvää olisiko kauppatiede sinulle potentiaalinen opiskeluvaihtoehto.

 

a) Kauppatieteitä voi Suomessa opiskella kymmenessä eri yliopistossa. Tutki mitkä kolme yliopistoa sopisivat sinulle parhaiten ja miksi? Voit tutkia asiaa Opintopolusta tai kauppatieteellisen alan yhteisvalintasivustolta.

b) Selvitä mikä olisi sinulle sopiva pääaine vaihtoehto ja miksi haluaisit keskittyä juuri tähän kaupallisen alan osa-alueeseen? Voit etsiä tietoa pääainevaihtoehdoista suoraan yliopistojen kotisivuilta ja kootusti TÄSTÄ.

c) Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa on mukana kaikki Suomen kauppatieteiden tutkintoa tarjoavat yliopistot. Selvitä millainen kauppatieteen valintamenettely on. Selvitä esimerkiksi mistä aineista saa lähtöpisteitä todistusvalinnassa ja kuinka monta prosenttia valitaan valintakoejonosta. Mikä valintatapa olisi sinulle edukas ja miksi? Lue lisää kauppatieteen valinnasta yhteisvalintasivustolta TÄSTÄ

d) Tutustu kauppatieteen yhteisvalinnan valintakokeen materiaalin TÄSTÄ. Selvitä kunkin lukiokurssin opetussuunnitelma/ keskeiset sisällöt. Missä aiheissa olet vahvoilla, mitä asioita mielestäsi jo osaat? Missä sinun pitäisi puolestaan kehittyä?  

Toteutus

Kirjallinen tuotos

Aika

75min = 1 piste

Aihe

Jatko-opinnot

bottom of page