top of page

TEe jatko-opinto tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pistettä

LUMaN avoimia opintoja 

Kiinnostaako sinua matematiikan sovellukset sekä yliopisto-matematiikan osa-alueet? Vai oletko enemmän kiinnostunut koodaamisesta ja tekoälystä? Näihin ja moniin muihin teemoihin voit nyt tutustua tekemällä tehtäviä eri yliopistojen avoimilla kursseilla. Halutessasi voit suorittaa myös yliopiston opintopisteitä. 

Mikäli suoritat yliopiston opintopisteitä vaihtelee kurssien laajuudet 1-5 opintopisteen välillä, mutta kurssista on myös mahdollista suorittaa pienempiä osia tekemällä vain osan tehtävistä. Jos innostut suorittamaan jonkun yliopiston

kurssikokonaisuuden kokonaisuudessaan, huolehdithan opintopisteiden hyväksiluvusta omaan lukiotutkintoosi oman opinto-ohjaajasi kanssa.  

  

TEHTÄVÄ: 

 

Suorita yliopiston kaikille avoimia opintoja. Tee valitsemiasi tehtäviä jostakin alla esitellyistä yliopistojen MOOCeista tai muista kaikille avoimista kursseista. Liitä kuvakaappaukset suoritetuista tehtävistä omaan Opopassiisi.  Valitsemiasi tehtäviä tulee suorittaa Opopassiin 2 X 75min edestä, jolloin ansaitset kaksi pistettä omaan Opopassiisi (2p/20p).

Valitse vapaasti tehtäviä seuraavista

  • Tekoäly kurssi, Elements of AI (Suomen suosituin verkkokussi) www.elementsofai.com/fi 
     

  • Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osaston verkkokursseja www.mooc.fi/#courses 
     

  • Tekniikan alan verkostoyliopisto FITechin valikoituja kursseja kaikista tekniikan alan yliopistoista Suomessa. https://fitech.io/fi/ 
     

Huom! Huomaathan, että joissakin kursseissa kone korjaa tehtävät automaattisesti. Näin on esim. esimerkiksi Helsingin yliopiston ja Reaktorin yhteistyössä tehdyllä tekoälykurssilla, Elements of Ai eli Tekoälyn perusteet, joka on samalla Suomen suosituin verkkokurssi. Jos päätät tehdä kurssin kokonaan, saat siitä erillisen todistuksen, jonka voi liittää myös omaan ansioluetteloosi. 

Toteutus

Mooc tehtävien tekeminen

Aika

2h 30 min = 2 pistettä

Aihe

Jatko-opinnot

bottom of page