top of page

TEe työelämä tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pisteTTÄ

Linkedin kuntoon

LinkedIn on maailman suurin ammatilliseen verkostoitumiseen tarkoitettu  sosiaalisen median yhteisöpalvelu. Se on myös erinomainen kanava työnhakuun. LinkedIn-profiili on kuin avoin verkko-CV. Profiili sisältää samat tiedot kuin ansioluettelosikin eli koulutuksesi, pätevyytesi, työkokemuksesi ja taitosi. Yhä useammat työnantajat käyttävät LinkedIniä avoimista työpaikoista ilmoittamiseen sekä potentiaalisten työntekijöiden löytämiseen. 

 

Minkälainen sitten on hyvä LinkedIn profiili? Tärkeitä asioita on kuvat, otsikot ja tiivistelmät sekä hakusanat. Mieti minkälaisiin tehtäviin soveltuisit parhaiten ja sen jälkeen katso löytyvätkö ne sanat profiilistasi ja mielellään vielä pääotsikoista. Profiilikuvan olisi hyvä olla asiallinen, ammattimainen ja ystävällisen näköinen.  

 

Tiivistelmä on yksi tärkeimmistä profiilin osista. Kerro lyhyesti kuka olet, mitä olet tehnyt ja mitä osaat tehdä. Voit terästää tekstiäsi jollakin kiinnostavalla tiedolla. Kokemus ja koulutus osiossa merkitse tärkeimmät työkokemuksesi ja koulutuksesi. Jos kokemusta ei ole vielä kertynyt paljon, merkitse kaikki mahdollinen osaaminen profiiliin.  

 

LinkedInissä pääset myös kertomaan taidoistasi (top skills). Taidot voivat myös olla esimerkiksi hallitsemiasi tietokoneohjelmia. Voit kertoa profiilissasi myös saavutuksistasi esim. palkinnoista tai sertifikaateista ja sen mitä kieliä osaat. 

 

Näillä ohjeilla pääset varmasti alkuun LinkedIn-profiilin teossa. Lisäksi netti on pullollaan hyviä ohjeista LinkedIn profiilin tekoon.

TEHTÄVÄ:  

 
1. Katso oiheinen video: LinkedIn työnhaussa – rekrytoijan vinkit ja kirjaa ylös muutama rekrytoijan vinkki Linkedin profiilin tekoon, joista sinulle voisi olla hyötyä Linkedin profiilin tekemisessä.

2. Tee itsellesi LinkedIn profiili.

  • Pääset luomaan LinkedIn-tilin osoitteessa  www.linkedin.com.

  • Anna rekisteröitymisessä sähköpostiosoitteesi, jonne saat vahvistus-sähköpostin.

  • Vahvistuksen jälkeen voit kirjautua (sign in) LinkedIniin ja aloittaa profiilin teon (edit profile).

  • Profiilin teko ei vaadi erityisiä tietoteknisiä taitoja, vaan ohjelma kysyy järjestyksessä profiilin eri osioita.  

3. Täytä ainakin seuraavat kohdat profiilistasi:

  • Intro

  • About

  • Experience

  • Education

  • Skills

Toteutus

LinkedIn profiilin luominen

Aika

2h 30min = 2 pistettä

Aihe

Työelämä

bottom of page