top of page

TEe työelämä tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste

liikuntasuositus

UKK-instituutti on terveys- ja liikunta-alalla toimiva yksityinen tutkimus- ja asiantuntijakeskus. UKK-instituutin tehtävänä on edistää väestön terveyttä ja toimintakykyä vähentämällä liikkumattomuutta, liikuntavammoja ja vapaa-ajan tapaturmia sekä lisäämällä terveysliikuntaa. UKK-instituutin kehittämään Liikuntapiirakkaan on kiteytetty terveysliikunnan suositukset 18-64-vuotiaille sekä yli 65-vuotiaille henkilöille.  

Tehtävä:

 

1. Tutustu liikuntasuosituksiin ja vastaa kysymyksiin: 

 

A) Miten kestävyyskuntoa voi parantaa liikuntasuositusmallien mukaan?  

B) Mitä uudistunut liikuntasuositus huomioi entistä paremmin ihmisen liikkumisen tavoissa?

​C) Mitä mieltä olet valtakunnallisista liikuntasuosituksista? 

D) Työelämässä työnantajat kannustavat usein liikkumaan tarjoamalla mahdollisuuden esimerkiksi liikuntasetelien tai ilmaisen kuntosalin käyttöön. Monella setelit ja ilmaiset mahdollisuudet jäävät kuitenkin käyttämättä. Miten työelämässä voitaisiin houkutella aikuisia liikkumaan enemmän, jotta liikuntasuositukset täyttyisivät? Anna viisi esimerkkiä, jolla työnantaja voisi edistää työntekijöitään liikkumaan. 

E) Liikkumisen suosituksen verkkosovelluksella arvioit nykyisiä liikkumistottumuksiasi ja vertaat niitä liikkumisen suosituksiin. Vastaa kysymyksiin ja kerro millaisia vastauksia sait. Huomioithan, että sovellus ei ole tarkoitettu alle 18-vuotiaille.

Toteutus

Kirjallinen tuotos

Aika

75 min = 1 piste

Aihe

Työelämä

bottom of page