lääkikseen pyrkiminen

Suomessa voi opiskella lääketiedettä viidessä eri kaupungissa; Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa. Nykyään hakijan on mahdollista hakea yhteishaussa useampaan kaupunkiin opiskelemaan. 

 

TEHTÄVÄ:  

1) YHTEISVALINTA Tutustu lääketieteellisten alojen yhteisvalinta -sivustoon TÄSTÄ.

 • Mitä lääketieteiden yhteisvalinta tarkoittaa? Mitä vaihtoehtoja lääketieteelliseen hakiessa yhteisvalinta sulkee pois samana vuona haettaessa? 

 • Mistä aineista muodostuvat lääketieteellisen haun todistuspisteet? Laske omat mahdolliset pisteesi ja pohdi mahdollisuuksiasi todistusvalinnassa. 

 • Kuinka monta prosenttia opiskelijoista valintaan pelkän valintakokeen perusteella lääkikseen?  

 2) VALINTAKOE Tutustu lääkiksen valintakokeeseen TÄSTÄ.

 • Millainen on lääkiksen valintakoe? Mistä lukion kursseista muodostuvat lääketieteellisen valintakoemateriaalit? Oletko valinnut opintoihisi kyseiset kurssit? 

 • Tutki vanhoja valintakokeita koearkistosta sekä katso Valmennuskeskuksen videoanalyyseja viime vuosilta fysiikan, kemian ja biologian kokeista.

 • Vertaile eri vuosien valintakoetehtäviä toisiinsa. Millaiset tehtävät tuntuvat sinusta helpoimmilta? Entä mitkä aiheuttavat eniten haasteita? Miten voisit parantaa osaamistasi näiden tehtävien suhteen? 

3) OPISKELIJAELÄMÄÄ Tutustu lääkäriksi opiskelevien kokemuksiin lääkiksen opiskelusta Valmennuskeskuksen blogista TÄSTÄ. 

 • Mitkä viisi opiskelijablogin kirjoitusta puhuttivat sinua eniten tai jäi jollain tavalla mieleen? Miksi näin? Opitko blogikirjoituksesta jotakin uutta, jos niin mitä opit? 

4) OMA KOKEMUS 

 • Mitä ajattelet lääkiksen hakeutumisesta?  

 • Onko lääkis sinulla hakutoiveissa mukana?  

 • Jos on, niin mihin kaikkiin lääkiksiin aiot hakea?  

 • Miten aiot valmistautua lääkikseen hakuun? 

 • Oletko harkinnut valmennuskurssia?  

 • Mitkä ovat mielestäsi valmennuskurssien hyvät ja mahdolliset huonot puolet?  

 • Lue lisää valmennuskursseista www.valmennuskeskus.fi 

EXTRA:

 

Pääsisitkö opiskelemaan lääkikseen? Testaa taitojasi tekemällä maksuton testi TÄSTÄ.

Toteutus

Vapaa valinta

Aika

2h 30min = 2 pistettä

Aihe

Valmentaudu

mikä on valmennuskeskus?

Valmennuskeskus on Suomen kokenein, luotetuin ja monipuolisin valmennuskurssijärjestäjä. Valmennuskeskus järjestää valmennuskursseja yliopistoon, ammattikorkeakouluun ja ylioppilaskirjoituksiin. Vuosittain Valmennuskeskuksen kurssien avulla opiskelupaikan saavuttaa noin 2000 pyrkijää.

valmennuskeskus.png

mitä tarjoamme sinulle?

Valmennuskeskus tarjoaa sinulle avaimet lääketieteen pääsykokeessa menestymiseen. Voit valmistautua joustavasti eri laajuisilla kursseillamme monilla paikkakunnilla. Valittavanasi on myös useita laadukkaita itseopiskelukursseja, joille voit osallistua missä vain. Kaikkiin kursseihimme sisältyy uusi oppimisympäristö, Lääkisnetti, jossa voit harjoitella pääsykokeeseen täysin sähköisesti.

Valmennuskeskuksen lääketieteen kurssit ovat laajoja ja monipuolisia, ja ne perustuvat laadukkaaseen lähiopetukseen. Jokaista ainetta opetetaan 41-96 oppituntia, minkä lisäksi harjoittelu Lääkisnetissä tukee kurssilla oppimistasi. Valmennuskurssilla olet muiden lääkikseen pyrkivien joukossa ja tutorit ovat myös tukenasi. Sinun ei tarvitse itse miettiä pyrkimisprosessisi aikataulutusta, sillä kurssiohjelma rytmittää oppimistasi.

onnistumistarinoita ja kehuja

”Valmennuskurssilta sain selkeän rungon opiskeluuni. Opittavat asiat eivät kerääntyneet turhan suureksi sekamelskaksi, kun kurssin myötä etenin järkevässä järjestyksessä. Kirjastopäiviini tuli eloa valmennuskurssikavereista, opettajista ja hyvistä luennoista.”

”Erityisen suuren hyödyn sain valmennuskurssin harjoituskokeista. Niistä näki, mikä on oma taso suhteutettuna muihin kurssilaisiin.”

”Valmennuskurssi rytmittää lukemista. Lisäksi hyvät materiaalit ja mahdollisuus kysyä apua olivat itselle hyödyksi.”