TEe itsetuntemus tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste

KV-tyyppi

Oletko koskaan miettinyt millaiset ihmiset lähtevät  ulkomaille  opiskelemaan tai  töihin? Tutustu ulkomaille lähteneiden kokemusiin  esimerkiksi maailmalle.net -sivuston avulla. Mitä luonteenpiirteitä tai ominaisuuksia nousee tarinoista? Millainen on tarinoiden kuvausten perusteella niin sanottu kv-tyyppi?  

 

Mieti nyt omia vahvuuksiasi ja tee VIA- instituutin positiiviseen psykologiaan perustuva vahvuus-mittari. Vahvuusmittari kehitettiin Pennsylvanian yliopistossa positiivisen psykologian keskuksessa, hyödyntäen yleisimpiä persoonallisuuspsykologian teorioita. VIA-mittari löytyy suomenkielisenä sivustolta: www.viacharacter.org. Etusivulla on pyöreä linkki, jossa lukee: Take the free Via Survey. Linkkiä klikkaamalla pääset testiin. 

 

TEHTÄVÄ:  

Tee raportti tai muu esitys, jossa pohdit millaisia ominaisuuksia tai luonteenpiirteitä mielestäsi tarvitaan ulkomaille lähtöön? Mistä ominaisuuksista on voisi olla hyötyä, mistä puolestaan haittaa? Mieti myös omia luonteenvahvuuksiasi, joko niitä joita sait VIA-mittarista tai niitä joita tiesit jo ennestään sinulla olevan. Mitkä luonteenvahvuudet ovat sinulle eduksi ulkomaille lähdössä. Onko joku luonteenpiirteesi sellainen, joka voisi koitua haasteeksi maailmalle lähtöä ajatellen. Kysy rohkeasti myös läheisiltä ihmisiltä tai perheeltäsi, kuinka he näkevät sinut maailmankansalaisena ja mitä kv-tyypin piirteitä heidän mielestä sinulla on.  

Toteutus

Raportti tai muu esitys

Aika

75 min = 1 piste

Aihe

Itsetuntemus