top of page

TEe itsetuntemus tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste

KV-tyyppi

Oletko koskaan miettinyt millaiset ihmiset lähtevät  ulkomaille  opiskelemaan tai  töihin? Mitä luonteenpiirteitä tai ominaisuuksia tällaisilla henkilöillä mielestäsi on? Millanen on niin sanottu KV-tyyppi? Vai onko sellaista edes olemassakaan?

 

 

TEHTÄVÄ:  

1. Tutustu ulkomaille lähteneiden kokemusiin esimerkiksi maailmalle.net -sivuston avulla ja kuvaa lyhyesti millainen on tarinoiden kuvausten perusteella niin sanottu kv-tyyppi? 
 

2. Selvitä mitkä ovat sinun vahvuuksiasi ja tee VIA- instituutin positiiviseen psykologiaan perustuva vahvuus-mittari osoitteessa www.viacharacter.org (myös suomen kielinen testi). Sivtulta avautuu painike, jossa lukee: Take the free Via Survey. Linkkiä klikkaamalla pääset testiin.

  • VIA- vahvuusmittari kehitettiin Pennsylvanian yliopistossa positiivisen psykologian keskuksessa, hyödyntäen yleisimpiä persoonallisuuspsykologian teorioita.
     

3. Tee lyhyt raportti tai muu esitys, jossa pohdit millaisia ominaisuuksia tai luonteenpiirteitä mielestäsi tarvitaan ulkomaille lähtöön ja millasia vahvuuksia sinulla on, joista voisi olla hyötyä maailmalle lähtemiseen tai siellä olemiseen? Voit pohtia esityksessä esimerkiksi alla olevia kysmyksiä. 

APUKYSYMYKSIÄ RAPORTIN TEKOON:

 

  • Minkälaisista ominaisuuksista tai vahvuuksita voisi olla hyötyä, mistä puolestaan haittaa ulkoimaille suunnatessa?

  • Mieti myös omia luonteenvahvuuksiasi, joko niitä joita sait VIA-mittarista tai niitä joita tiesit jo ennestään sinulla olevan ja pohdi mitkä luonteenvahvuudet ovat sinulle eduksi ulkomaille lähdössä.

  • Onko joku luonteenpiirteesi sellainen, joka voisi koitua haasteeksi maailmalle lähtöä ajatellen.

  • Kysy rohkeasti myös läheisiltä ihmisiltä tai perheeltäsi, kuinka he näkevät sinut maailmankansalaisena ja mitä kv-tyypin piirteitä heidän mielestä sinulla on.

Toteutus

Raportti tai muu esitys

Aika

75 min = 1 piste

Aihe

Itsetuntemus

bottom of page