top of page

kaakkois-suomen

ammattikorkeakoulu

 xamk

tee tehtävä 1p ja tutustu korkeakouluun

Miksi Xamk?

Oletko kiinnostunut mahdollisuudesta päästä jo lukioaikana tutustumaan korkeakoulujen tarjoamiin opintoihin? Lukiolaiset pohtivat opintojensa aikana sekä lukion jälkeisiä suunnitelmia että korkeakoulujen opintojen sisältöjä. Eniten askarruttavat opintojen kiinnostavuus, mitä opinnoissa käsitellään sekä ovatko opinnot vaikeita. Korkeakoulut järjestävät lukiolaisille suunnattuja opintoja, joiden avulla lukiolainen pääsee tutustumaan korkeakoulujen opintomahdollisuuksiin ja kokeilemaan itseä kiinnostavia opintoja.


Tehtävän avulla pääset tutustumaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, eli Xamkin, opintomahdollisuuksiin. Mikäli teet korkeakoulujen opintoja selvitä niiden hyväksilukeminen lukio-opintoihisi oman koulusi kanssa. Huomioi myös, että osa kursseista voi olla maksullisia.

TEHTÄVÄ:

1. Tutustu Xamkin avoimen AMK:n lukiolaiselle suunnattuun opintotarjontaan tästä. Valitse kolme sinua eniten kiinnostavaa kurssia. Tutki kurssien suoritusohjeita sekä sisältöjä ja vastaa seuraaviin kysymyksiin:

A) Kurssin nimi ja opintojen laajuus (esim. 2 opintopistettä).
B) Kurssin suorittamisen ajankohta.
C) Kurssin suoritustapa. Mistä tehtävistä kurssi koostuu?
Esim. Verkkoluennot, esseet, koe.
D) Kerro lyhyesti mitä asioita kurssilla opiskellaan.

2. Saure & Häkkilä -podcastissa Xamkin opintopsykologit Karoliina Saure ja Mari Häkkilä keskustelevat ajankohtaisista aiheista, jotka mietityttävät opiskelijoita. Kuuntele hyviä vinkkejä aloittamisen vaikeuteen, stressin lievittämiseen,  jännittämiseen liittyen tai vinkkejä oman alan valintaan! Mitä ajatuksia podcastit sinussa herättivät? Saitko niistä hyviä neuvoja?

 

3. Tiesitkö, että voit myös opiskella itsellesi opintopaikan? Tutustu Xamkin polkuopintoihin. Kenelle polkuopinnot on suunnattu? Miten ne sopisivat sinulle?

4. Tutustu lukion jälkeisiin Xamkin amk- tutkintoihin. Mitkä tutkinnoista kiinnostavat sinua eniten? Milloin niihin voi hakea seuraavan kerran opiskelijaksi?

Toteutus

Vapaa valinta

Aika

75min = 1 piste

Aihe

Opiskele

Vinkkejä Opiskelupaikan pohdintaan

 

Joku tietää jo lapsesta saakka mitä haluaa työkseen tehdä, toinen taas etsii sopivaa alaa läpi elämän. Suurin osa meistä on jotain tältä väliltä. Oman polun löytäminen voi tuntua haastavalta, mutta älä stressaa liikaa. Muista, että jokaiselle ei ole olemassa vain yhtä oikeaa alaa. Alat, työtehtävät ja -paikat vaihtuvat elämän aikana moneen kertaan.

kuva_4.jpg

mitä tarjoamme sinulle?

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, Xamkissa, voit opiskella joustavasti oman sunnnitelmasi mukaan. Osan opinnoista voit tehdä kokonaan verkossa. Xamkissa on maan tyytyväisimmät opiskelijat.

Opiskele tänään huomisen ammatti

- valmistu tekijäksi, jota työelämä tarvitsee.

bottom of page