top of page

tehtävän nimi

Oletko kiinnostunut mahdollisuudesta päästä jo lukioaikana tutustumaan korkeakoulujen tarjoamiin opintoihin? Lukiolaiset pohtivat opintojensa aikana sekä lukion jälkeisiä suunnitelmia että korkeakoulujen opintojen sisältöjä. Eniten askarruttavat opintojen kiinnostavuus, mitä opinnoissa käsitellään sekä ovatko opinnot vaikeita.  

Korkeakoulut järjestävät lukiolaisille suunnattuja opintoja, joiden avulla lukiolainen pääsee tutustumaan korkeakoulujen opintomahdollisuuksiin ja kokeilemaan itseä kiinnostavia opintoja. 

Tehtävän avulla pääset tutustumaan _______________ opintomahdollisuuksiin. Mikäli teet korkeakoulujen opintoja selvitä niiden hyväksilukeminen lukio-opintoihisi oman koulusi kanssa. Huomioi myös, että osa kursseista voi olla maksullisia. 

TEHTÄVÄ:

1. Tutustu _________________ lukiolaiselle suunnattuun opintotarjontaan tästä. Valitse kolme sinua eniten kiinnostavaa kurssia. Tutki kurssien suoritusohjeita sekä sisältöjä ja vastaa seuraaviin kysymyksiin:
 

A) kurssin nimi ja opintojen laajuus (esim. 2 opintopistettä). 

B) Kurssin suorittamisen ajankohta 

C) Kurssin suoritustapa. Mistä tehtävistä kurssi koostuu? Esim. Verkkoluennot, esseet, koe. 

D) Kerro lyhyesti mitä asioita kurssilla opiskellaan 

 

2. Omaa alaa etsiessä voi ajatella opintoja myös laajempana kokonaisuutena. Eri alojen koulutuksia voi yhdistellä ennakkoluulottomasti. Monipuoliset opinnot saattavat poikia mielenkiintoisia työmahdollisuuksia. Mitä eri alojen opintoja voisit mahdollisesti yhdistää omiin kiinnostuksen kohteisiisi? Miten ne hyödyttäisivät sinua mahdollisesti tulevaisuudessa? 

 

3. Tiesitkö, että voit myös opiskella itsellesi opintopaikan? Tutustu _______________ väyläopintoihin. Mitä ajatuksia väyläopinnot sinussa herättävät? Miten väyläopinnot sopisivat sinulle? 

4. Tutustu lukion jälkeisiin ___________________ tutkintoihin. Mitkä tutkinnoista kiinnostavat sinua eniten? Milloin tutkintoihin haetaan opiskelijaksi? 

Toteutus

Vapaa valinta

Aika

75min = 1 piste

Aihe

Opiskele

mitä tarjoamme sinulle?

ONopjåpkdpåkdfåqkfvåk llåplplpåflpåfkwpåefkpåwåwefm pö,åpfkåpwef,åpwemfåwem memflpmlmdölm

hfriwefjuwebfibewfjwebfjkwbfjkb mlömlfködmfklnwfklnwfklnwflnwkf

hewhfiowehfowhfoiwfhowfjwflwfkwölfkwölf,wöf,wäfwl  jopqjrfpoqrjp2orjmpojrm pmldpömqlwmdqdmqdnqlkdnqldk

jqbhjkfrbkfbqwjkfbjkqewbjkqbfkjqbfjqbfjkqbfjqkbfjkqbfqfbqbf

fekwnfhowefnhoiwefihownfiownfwnfonoqwfnqwfnqwfnqiofinqoi

josdqoiwdnqiowndioqndqwodnqiondiqondiqndoqwnfdoqwndoqndoqndoqdqndoqdnqowdn

"Nyt kun oikeustieteellisen valintatulokset tulivat, ja sain opiskelupaikan Helsingin yliopistosta, niin kiittäisin vielä uudelleen kevään valmennuskurssista. Pääsykokeessa oli erityisesti hyötyä niistä lukuisista harjoituskokeista ja siitä että painotitte että pitää jättää vastaamatta, jos ei ole ihan varma. Valmennuskurssi oli niin innostava, että melkein harmittaa, että nyt täytyy poistaa ensi kevään huhtikuulta kalenterista merkintä ’mene uudelleen valmennuskurssille’.”

”Ytimekästä ja innostavaa opetusta. Käytännön esimerkeistä erityisesti kiitosta. Kurssi oli siis erinomaisen onnistunut.”

”Kävin Supertakuu-kurssin ja pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään tiedekuntaan. Kurssi oli todella hyödyllinen ja voin lämpimästi suositella sitä jokaiselle oikiksesta haaveilevalle.”

Tutustu

vapaavalintainen

osio

Tähän osioon voi lisätä videon/kuvan,

 tekstin, opiskelijoiden referenssejä jne. 

Tutustu
bottom of page