top of page

Tampereen yliopisto

tutustu mahdollisuuksiin ja tee tehtävä 

Tuni_H1_2694-pääkuva vaihtoehto 1.jpg

Tampereen
yliopiston opiskelumahdollisuudet

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto: Minun ratkaisuni

Korkeakoulua, itseä kiinnostavaa koulutusta ja tulevaa opiskelukaupunkia miettiessä mieleen voi tulla kysymyksiä laidasta laitaan. Opiskelijalähettiläämme jakavat omat tarinansa podcasteissa, blogeissa ja sosiaalisen median tileillämme. Olemme koonneet Minun ratkaisuni -sivulle päätöstäsi helpottavaa tietoa ja tarinoita suoraan lähettiläidemme kertomana. Voit myös chattailla opiskelijalähettiläidemme kanssa Unibuddy chat alustalla!

kampustilat 220420 JR 25.jpg

meidän kampus

Kampuksillamme pääset lähelle kansainvälistä huipputason tutkimustamme. Ratkomme kestävän kehityksen ongelmia erityisesti tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan alueilla.

Kirjastomme, digitaalisen valmistuksen oppimis- ja innovaatioympäristö FabLab ja virtual reality -laitteemme ovat käytössäsi!

opiskelijoiden kaupunki

Tampere on tunnetusti opiskelijoiden kaupunki! Opintojen vastapainoksi tarjolla on lukuisia opiskelijoiden harrasteryhmiä, liikuntapaikkoja ja järjestötoimintaa sekä matalan kynnyksen hyvinvointipalveluja, joihin on helppo tulla.  

 

Tampereella sinua odottavat Suomen opiskelijaystävällisin kaupunki, kolme kutsuvaa kampusta, sekä yli 21 000 yliopisto-opiskelijaa, jotka toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi yhteisöömme! 

Rakenna itsesi näköinen tulevaisuus

Tiesitkö, että tulevaisuuden ammattinimikettäsi ei ehkä ole vielä olemassakaan? Tampereen yliopistossa pääset rakentamaan itsesi näköistä tutkintoa ja unelmiesi tulevaisuutta, vaikka vapaavalintaisten opintojen kautta. Monialaiset koulutusvaihtoehtomme tekniikasta yhteiskuntatieteisiin, kauppatieteistä kieliin ja kasvatustieteisiin, lääketieteestä ja terveysteknologiasta arkkitehtuuriin ja teatterityöhön – muutamia mainitaksemme, ovat avaimet tulevaisuuteesi! 

 

Tampereen yliopistossa pääset osaksi kansainvälistä yhteisöämme monella tapaa. Voit opiskella englanninkielisen tutkinnon, tutustua ympäri maailmaa Tampereelle saapuviin opiskelijoihin tai sisällyttää opintoihisi vaihdon tai harjoittelun ulkomailla.

Ulk opiskelijat.jpg

AVOIN YLIOPISTO

Kiinnostaako sinua yliopistossa opiskelu, mutta mietit vielä omaa alaasi? Haluaisitko suorittaa jotain yliopisto-opintoja jo lukioaikana tai oletko viettämässä välivuotta? Tampereen yliopiston avoimessa voit tutustua yliopistomme eri tieteenaloihin ja löytää siten omat kiinnostuksen kohteesi. Avoimen yliopiston kautta pääset kurkkaamaan yliopisto-opiskeluun myös käytännössä, sillä avoimen opiskelijana opiskelet yliopiston tutkinto-opiskelijoiden joukossa. Opiskelu avoimessa yliopistossa on sivutoimista, ja voit suorittaa opintoja esimerkiksi välivuonna töiden tekemisen ohella.

Jos myöhemmin päädyt tutkinto-opiskelijaksi Tampereen yliopistoon, avoimessa suorittamasi opinnot hyväksiluetaan osaksi tulevaa tutkintoasi. Avoin yliopisto tarjoaa myös vaihtoehtoisia reittejä tutkinto-opiskelijaksi. Näitä ovat esimerkiksi näyttöreittiopinnot tai avoimen väylä.

juniversity

Mitä hyötyä eri tieteistä on? Mikä yllättää, mikä innostaa? Tampereen yliopiston lasten ja nuorten oma Juniversity kutsuu testaamaan ja tekemään, oivaltamaan ja innostumaan. Toimintaamme voi osallistua koulun kautta tai suoraan. Tutustu vaihtoehtoihin ja tule mukaan!

Juniversity&FabLab_214.jpg
bottom of page