Itä-Suomen yliopisto on 11 koulutusalallaan yksi Suomen monialaisimmista tiedeyliopistoista. Tarjoamme tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistostamme halutun opiskelupaikan. Meiltä valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä ja kansainvälisissä tehtävissä.

 

Tämän tehtäväosion avulla tutustut pikkuisen paremmin laajaan koulutustarjontaamme ja niihin lukemattomiin mahdollisuuksiin, joita tarjoamme. Tehtävämme koostuu kolmesta osiosta: uravalintatestistä ja mielenkiintoisiin koulutuksiin perehtymisestä, sivuainetarjontaan tutustumisesta sekä lukiolaisille tarjottujen opintojen tutkimisesta.

 

Tehtävä:

1. Mihin sinä haluat vaikuttaa? Tee leikkimielinen uravalintatestimme

  • Minkä hakutuloksen sait? Oletko kenties oppinokkela vai yhteiskuntakyvykäs? Tunnistatko itsesi tästä kuvauksesta ja löydätkö tarjotuista vaihtoehdoista itseäsi kiinnostavia koulutuksia? Perehdy tarkemmin kahteen kaikkein eniten sinua kiinnostavaan koulutusvaihtoehtoon UEFin verkkosivuilla.

Syvennytäänpäs näihin koulutusvaihtoehtoihin vielä hieman tarkemmin. Kurkistapa myös Opintopolun puolelle ja selvitä näiden kahden hakukohteen osalta seuraavat jutut:

  • Miten koulutuksiin voi hakea ja tulla valituksi?

  • Minkälaisia valintaperusteita koulutuksiin on?

2. Tiedätkö mitä tarkoitetaan sivuaineilla ja miten sivuaineiden avulla voit opiskella täysin itsesi näköisen ja uniikin kokonaisuuden, jolla erotut työelämässä! Nappivalinnat sivuaineiden osalta antavat sinulle ainakin:

sauman yhdistellä omia mielenkiinnonkohteitasi aivan omannäköisen ja uniikin tutkinnon etua ja erottuvuutta työelämässä mahdollisuuksia verkostoitua eli saada tuttuja ja kavereita myös yli oman oppiaineporukkasi.​

Tutustu Itä-Suomen yliopiston sivuainetarjontaan UEF//Kamun kautta.

A) Selvitä onko ensimmäisessä tehtävässä valitsemasi koulutukset niin sanottuja generalisti- vai professiokoulutuksia? Toisin sanoen valmistuisitko näistä tiettyyn ammattiin, professioon vai et? Tämä määrittää hyvin pitkälti sen, voitko valita vapaasti tutkintoon sisältyvät sivuaineet.

B) Keksitkö itsellesi erikoisen ja mielenkiintoisen sivuainekokoisuuden äsken valitsemasi pääaineen oheen, (siis jos olet valmistumassa generalistialalta)?

C) Itä-Suomen yliopisto tarjoaa laajan, vapaan sivuaineoikeuden, mutta joitain pikkupoikkeuksia on. Onko sinun valitsemasi sivuaine vapaasti valittavissa?

D) Pohdi ja kirjaa, mitä etuja tämä leikisti valitsemasi opintokokonaisuus voisi kenties tuoda työelämässä?

3. Yliopisto-opintoja jo lukiossa – kyllä se on oikeasti mahdollista!

  • Kurkkaa lukiolaisille tarjolla olevat kurssimme ja valitse näistä kaikkein kiinnostavin. Pohdi ja kirjaa ylös, miksi valitsit juuri tämän vaihtoehdon? Olisiko kurssin suorittaminen mahdollista sinulle?

Toteutus

Vapaa valinta

Aika

75min = 1 piste

Aihe

Opiskele

UEFpyörät.jpg
UEF musta logo engl pysty.jpg