top of page

TEe jatko-opinto tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste 

kielten opiskelu

Oletko opiskellut useita kieliä tai onko jonkin kielen kielitaitosi tasolla, jota voisit hyödyntää myös tulevaisuudessa? Oletko pohtinut kielen opiskelua yliopistossa? 

Tämän päivän monikielisessä ja -kulttuurisessa maailmassa kielten osaajille on tarvetta. Koulutus- ja opetusalan osaajien lisäksi kieliä opiskelevia valmistuu mm. järjestöihin ja yritysmaailmaan. Kielitaidon voi yhdistää myös muuhun itseä kiinnostavaan alaan, jollei sitä halua opiskella pääaineena.

TEHTÄVÄ:

1. Etsi mitä sinua kiinnostavia kieliä voi opiskella korkeakouluissa. Valitse kolme sinua kiinnostavinta koulutusta. Kirjaa tutkinnon nimet ja oppilaitokset, jossa opiskelu tapahtuu.

  • Voit etsiä vastauksen joko korkeakoulujen omilta nettisivuilta tai Opintopolun kautta hakusanalla: kielet. Rajaa hakua koulutustyypin mukaan esim. kandi+maisteri.

2. Lue opiskelijalähettiläiden juttu Vinkit vierailla kielillä opiskeluun ja pohdi miten kielten opiskelu sopisi sinulle.

3. Tutustu Kielikeskukseen blogiin. Mikä kielten opiskelun ajankohtainen aihe heärtti kiinnostuksesi ja miksi?

 

4. Kielten maisterista on moneksi! Lue esimerkkejä kielten taitajien uranäkymistä töissä.fi -sivustolta.  Etsi esim. hakusanoilla espanjan kieli, ruotsin kieli, ranskan kieli, saksan kieli. Millaisessa töissä voisit nähdä itsesi työskentelevän tulevaisuudessa? 

Toteutus

Kirjallinen tuotos

Aika

75min = 1 piste

Aihe

Jatko-opinnot

bottom of page