TEe jatko-opinto tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste 

kielten opiskelu

Oletko opiskellut useita kieliä tai onko jonkin kielen kielitaitosi tasolla, jota voisit hyödyntää myös tulevaisuudessa? Oletko pohtinut kielen opiskelua yliopistossa? 

Tämän päivän monikielisessä ja -kulttuurisessa maailmassa kielten osaajille on tarvetta. Koulutus- ja opetusalan osaajien lisäksi kieliä opiskelevia valmistuu ammattilaisia mm. järjestöihin ja yritysmaailmaan. Kielitaidon voi yhdistää myös kaikkiin mielenkiintoisiin aloihin, jollei sitä halua opiskella pääaineena.

TEHTÄVÄ:

1. Valitse yksi sinua kiinnostava Suomen yliopisto ja tutki mitä kieliä siellä voi opiskella. Voit etsiä vastauksen joko yliopiston omilta nettisivuilta tai Opintopolun kautta hakusanalla: kielet. Rajaa hakua yliopiston mukaan.

2. Tutustu Jyväskylän yliopiston kielenkiintoista -sivustoon. Millaista kielten opiskelu yliopistossa on? Millaiset ovat valintakokeet?

 

3. Kielten maisterista on moneksi! Lue esimerkkejä kielten taitajien uranäkymistä.  Miten itse voisit nähdä itsesi työskentelevän tulevaisuudessa? Haluaisitko opiskella kieltä pääaineenasi? Yhdistää sen muihin opintoihin?

 

Toteutus

Kirjallinen tuotos

Aika

75min = 1 piste

Aihe

Jatko-opinnot

Jos olet kinnostunut Kieleten opiskelu -tehtävästä, sinua voisi kiinnostaa myös Kielimatka maailmalle -tehtävä (1 piste) TÄSTÄ!