top of page

TEe jatko-opinto tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste 

kielten opiskelu

Oletko opiskellut useita kieliä tai onko jonkin kielen kielitaitosi tasolla, jota voisit hyödyntää myös tulevaisuudessa? Oletko pohtinut kielen opiskelua yliopistossa? 

Tämän päivän monikielisessä ja -kulttuurisessa maailmassa kielten osaajille on tarvetta. Koulutus- ja opetusalan osaajien lisäksi kieliä opiskelevia valmistuu mm. järjestöihin ja yritysmaailmaan. Kielitaidon voi yhdistää myös muuhun itseä kiinnostavaan alaan, jollei sitä halua opiskella pääaineena.

TEHTÄVÄ:

1. Etsi mitä sinua kiinnostavia kieliä voi opiskella korkeakouluissa. Valitse kolme sinua kiinnostavinta koulutusta. Kirjaa tutkinnon nimet ja oppilaitokset, jossa opiskelu tapahtuu.

  • Voit etsiä vastauksen joko korkeakoulujen omilta nettisivuilta tai Opintopolun kautta hakusanalla: kielet. Rajaa hakua koulutustyypin mukaan esim. kandi+maisteri.

2. Lue kieliopinnot vaativat palavaa halua -juttu Opintopolusta ja pohdi miten kielten opiskelu sopisi sinulle.

 

3. Kielten maisterista on moneksi! Lue esimerkkejä kielten taitajien uranäkymistä töissä.fi -sivustolta.  Etsi esim. hakusanoilla espanjan kieli, ruotsin kieli, ranskan kieli, saksan kieli. Millaisessa töissä voisit nähdä itsesi työskentelevän tulevaisuudessa? 

Toteutus

Kirjallinen tuotos

Aika

75min = 1 piste

Aihe

Jatko-opinnot

bottom of page