top of page

Joutsenon 
Opisto

tutustu mahdollisuuksiin ja tee tehtävä 

Olemisen ja oivaltamisen vuosi Joutsenon Opistossa

Kuvittele itsesi opiskelemaan Saimaan äärelle, luonnon lähelle, missä sinulla on
vapaus olla oma itsesi ja voit toteuttaa omia toiveitasi ja tavoitteitasi. Haluat ehkä edistää tietä kohti toivealaasi ja kehittää opiskelutaitojasi. Tai ehkä tahdot etsiä rauhassa omaa suuntaasi tai viettää vuoden rakkaan harrastuksesi parissa. Joutsenon Opistossa tämä kaikki on mahdollista – ota rohkeasti askel kohti uutta ja onnistunutta lukuvuotta!

Rappusilla.JPG

Joutsenon Opistosta parhaat eväät tulevaisuuteen

Lukuvuoden mittaisten opintojen valikoimassamme on kuvataidetta sekä kieliopinnoissa englantia, japania ja koreaa. Ainutlaatuinen Edetään ekoina -opintolinjamme tarjoaa opiskelijoille luontoyhteyden tutkailua sekä keinoja kestävien elämäntapojen omaksumiseen kokemuksellisella tavalla. Hyvinvoiva keho ja mieli -opintolinjalla pääset kehittämään kokonaisvaltaista hyvinvointiosaamista. Osa opintolinjoista sisältää myös avointen korkeakoulujen opintoja. Valitsemasi oppiaiheen lisäksi pääset kehittämään itseäsi yleissivistävien opintojen siivittämänä, ja opintojen aikana saat ohjausta, laadukasta lähiryhmäopetusta sekä opiskeluvalmiuksia. Meillä opiskellessasi et menetä paikkaasi yhteishaun ensikertalaiskiintiössä.

Olemme täällä opiskelijoitamme varten

Keräämme säännöllisesti opiskelijoilta palautetta, jota hyödynnämme toimintamme jatkuvassa, opiskelijoiden tarpeet huomioivassa kehittämistyössä. Entisten opiskelijoidemme ajatukset kertovat paljon Joutsenon opistolla vietetyn vuoden hyödyllisyydestä.

“Olen löytänyt itsestäni osaamista,
mitä en tiennyt minussa olevankaan.”

”Opistolla tunsin ensimmäistä kertaa todella kuuluvani opiskeluyhteisön joukkoon.”

Kuvataide 1.jpg

Yhteisöllisyys kantavana voimana

Joutsenon Opistolla vaalitaan yhteisöllisyyttä, vastuullisuutta ja kestävän kehityksen arvoja. Otamme opiskelijat vastaan tasavertaisina yksilöinä ja annamme jokaiselle mahdollisuuden oppimiseen, silloin kun se tuntuu tärkeältä. Kohtaamme, kuuntelemme ja syvennymme opiskelijoidemme tarpeisiin. Tarkastelemme kaikkea toimintaamme kestävän kehityksen kautta ja huomioimme nämä teemat laajasti opetuksessamme. Joutsenon Opisto on kestävän kehityksen sertifioitu oppilaitos.

USEIN KYSYTTYÄ FAQ

Millaiset pääsyvaatimukset opintoihin on? Millaisia opiskeluviikot ovat? Miten rahoitan
opintoni, saanko KELAn opintotukea? Millaista opiston asuntolassa asuminen on? Olen laiska
kokkaaja, miten ruokailut on järjestetty?

Joutseno

Opiskelemaan Joutsenon Opistoon

Joutsenon Opistossa voit opiskella itseäsi ja tulevaisuuttasi varten! Meille ei ole pääsykokeita tai monimutkaista hakuprosessia: opiskelijat valitaan ilmoittautumisten perusteella. Ilmoittautuminen alkaa aina 1.3. Ilmoittautuessasi valitset jonkin lukuvuoden mittaisista opintolinjoistamme, joka on pääaineesi. Opintotarjontamme ei kuulu yhteishakuun, vaan ilmoittautuminen tehdään verkkosivujemme sähköisellä lomakkeella. Lukuvuoden mittaisille linjoillemme voivat hakeutua täysi-ikäiset, joilla on oppivelvollisuus suoritettuna.

Joutsenon taidekesä

Tiesitkö, että Joutsenon Taidekesä tarjoaa Suomen laajimman kattauksen taiteen lyhytkursseja? 

Noin viikon mittaisilla kesäkursseilla voit opiskella mm. kuvataiteita, musiikkia,
ilmaisua, kirjoittamista ja kädentaitoja. Taidekesän kursseja on mahdollista hyväksilukea osaksi
toisen asteen opintoja. Tarkista hyväksilukukäytännöt omasta oppilaitoksestasi.

Tutustu
joutsenon opistoon 

bottom of page