top of page

TEe yrittäjyys tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pistettä

henkilöbrändäys

Tuotteiden, palveluiden ja muiden hyödykkeiden lisäksi myös oman osaamisensa voi brändätä. Tällöin puhutaan henkilöbrändistä. Henkilöbrändäys on ennen kaikkea oman osaamisen markkinointia sekä itsensä yksilöllistämistä omia erityispiirteitä korostamalla. Tavoitteena on erottautua edukseen massasta hyvän maineen, positiivisten mielikuvien ja yksilöllisen imagon avulla.

Jokaisella on periaatteessa henkilöbrändi – siis millaisena esimerkiksi kaverit, opettajat tai läheiset  näkevät sinut. Etenkin yksinyrittäjänä yritys henkilöityy herkästi omistajaansa, joten henkilöbrändäyksellä on suuri merkitys yritystoimintaan.

TEHTÄVÄ:

 

1. Lue juttu henkilöbrändistä vahvana markkinoinnin välineenä.

 

A. Nosta esiin kolme tunnettua yrittäjää, joilla on mielestäsi vahva oma henkilöbrändi. Voit valita joko nuoria yrittäjiä tai kokeneempia konkareita (esim. tubettaja, bändi/muusikko, urheilija, eSport pelaaja, kaupallista tuotetta myyvä henkilöbrändi yms). Kerro millainen mielikuva näistä yrittäjistä mielestäsi välittyy ihmisille.

B. Sosiaalisen median valtakausi on myös tuonut kaikkien saataville uusia tehokkaita henkilöbrändäystä tukevia työkaluja, kuten LinkedIn tai vaikkapa

Tik Tok. Kuvittele itsesi yrittäjänä ja mieti miten voisit henkilökohtaisesti tuoda esille yrityksen toimintaa somessa. Mitkä olisivat omia vahvuuksiasi somessa esiintymiseen?

2. Millä täydentää tulevaisuudessa omaa osaamista ja henkilöbrändiä? 

Visioi kolme asiaa, jotka haluaisit liittää osaksi yleistä myönteistä henkilöbrändiäsi tulevaisuuden työelämässä ja siviilielämässä? Eli sellaisia positiivisia asioita, joista sinua ei ehkä vielä tunneta, mutta toivoisit, että tunnetaan vielä jonain päivänä.

 

Huom! Muista, että henkilöbrändisi on jatkuva prosessi, joten älä pelkää muuttaa sitä tarpeen mukaan. Tärkeintä on olla oma itsesi ja olla aidosti kiinnostunut asioista, jotka haluat esitellä omassa brändissäsi.  

Toteutus

Kirjallinen tuotos,

äänileike

Aika

2h 30min = 2 pistettä

Aihe

Yrittäjyys

bottom of page