hakusuunnitelma haku-suunnitelma hakusuunnitelma 

1. tiedonhaku

Jatko-opintoihin liittyvä tieto on koottu valtakunnalliselle Opintopolku –yhteishakusivustolle. Tietoa voi etsiä myös oppilaitosten omilta sivuilta tai vierailemalla oppilaitoksessa.  

Opintopolussa voi valita itselle sopivan tavan etsiä tietoa koulutuksista. Koulutuksia voi hakea esimerkiksi sanahaulla, etusivun ohjaavalla haulla (pohjakoulutus, koulutusaste, paikkakunta jne.) tai selailemalla koulutuksia aloittain. Katso lisätietoja kuinka etsit koulutuksia Opintopolusta

Jatko-opintoihin hakeutumiseen liittyviä hakijatilastoja voi etsiä koulujen omilta sivuilta tai Opintopolusta. Tilastot kertovat kuinka moni opiskelija on hakenut tiettyyn koulutukseen, käynyt pääsykokeissa ja vastaanottanut opiskelupaikan. On hyvä huomioida, että tilastot eivät kerro koko totuutta sisäänpääsyprosenteista, koska kaikki hakijat eivät esimerkiksi osallistu tai valmistaudu pääsykokeisiin. Tutustu tilastoihin Opetushallinnon tilastopalvelu Vipusessa.

OPOPASSI_LOGO_PINKKI_Small.png

TEHTÄVÄ: tiedonhaku

A) Tutustu koulutusten etsimiseen Opintopolkun Näin etsit koulutuksia -sivustolta. Hae koutuksia sanahaulla, selaa koulutuksia tai minne hakisin -ohjaavan haun kautta. Käytä haussa rajauksia esim. opetusmuodon, pohjakoulutuksen ja opetustavan mukaan.

  • Mitkä hakutoiminnot olivat mielestäsi toimivimmat?

  • Mitkä rajaustoimnnot olivat mielestäsi tärkeimmät?

  • Miten erotat vain lukiolaisille sopivat vaihtoehdot ja miten pystyt rajaamaan ne Opintopolussa?

B) Tutustu koulutuksiin hakeneiden ja paikan saaneiden tilastoihin Vipunen –palvelusta. Tutki ammattikorkeakouluun hakeneiden ja paikan vastaanottaneiden määriä viime vuosilta. Selvitä myös yliopistoon hakeneiden ja paikan vastaanottaneiden määriä viime vuosilta. Huom! Muistathan, että tilasto ei kerro koko totuutta tilanteesta. Joukossa on myös hakijoita, jotka eivät ole hakeneet välttämättä yhtä tosissaan kuin sinä!

  • Miltä tilastot näyttävät sinua kiinnostavalla alalla? Miten arvioit omia mahdollisuuksiasi päästä koulutukseen?

OPOPASSI_LOGO_SININEN_Small_edited.png

linkit

OPOPASSI_LOGO_PINKKI_Small.png

katso lisää

näin teet osion 

1. Tässä osiossa alat suunnitella jatko-opintojasi ja opit etsimään tietoa jatko-opinnoista.

2. Tee osion tehtäviä Opopassiisi ja saat aineksia oman jatko-opintosuunnitelman kehittymiseen. 

3. Suunnitelmaosio jakautuu neljään osaan, joista saat yhteensä yhden pisteen. Työskentele suunnitelmatehtävien  parissa 75 minuuuttia.