top of page

Mafy-valmennus

Diplomi-insinööriksi

Oletko opiskellut lukiossa matematiikkaa, ehkä fysiikkaa ja kemiaa? Oletko kiinnostunut tekniikan alalla opiskelusta? Oletko tutustunut lukioaikana diplomi-insinöörien koulutusvaihtoehtoihin, joiden opiskelussa tarvitaan erityisesti luonnontieteiden hallintaa?  

Diplomi-insinöörin työ on arvostettua työtä elinkeinoelämän erilaissa asiantuntijatehtävissä. Diplomi-insinöörit sijoittuvat tyypillisesti asiantuntija- tai johtotehtäviin, mutta myös myynti-, koulutus-, ja tutkimustyöt ovat tavallisia.  

Ota selvää tehtävän avulla DI-koulutusohjelmista, hakemisesta sekä siitä miten parhaiten saat haluamasi opiskelupaikan.  

 

TEHTÄVÄ:

1. DI-yhteisvalintaan kuuluu seitsemän yliopistoa ja 44 diplomi-insinöörin tutkintoon johtavaa hakukohdetta. Tutustu DIA- hakukohteisiin dia.fi yhteisvalintasivuston avulla.  

 • Mitkä yliopistot kiinnostavat sinua eniten?  

 • Mitkä ovat mielestäsi kiinnostavimmat hakukohteet?  

 2. Tutustu hieman tarkemmin hakukohteisiin, jotka valitsit            mielenkiintoisimmiksi.  

 • Mistä osista koulutus koostuu? Millaisia asioita koulutuksessa opiskellaan?  

 • Millaiset opiskeltavat asiat kuulostavat sinusta mielenkiintoisimmilta? Perustele vastauksesi. 

3. DIA-hakukohteisiin haetaan korkeakoulujen yhteishaussa.  

 • Mitkä yo-aineet otetaan huomioon todistusvalinnassa?   

 • Koulutuksilla voi olla erilaisia kynnysehtoja. Ne voivat olla pitkästä matematiikasta, fysiikasta tai kemiasta ja näissä arvosanavaatimus voidaan asettaa välille C-L. Onko koulutuksilla, jotka kiinnostavat sinua olemassa erillisiä kynnysehtoja? 

4. Lukio-opiskelijat ovat hyvin erilaisia oppijoita ja käyttävät opinnoissaan erilaisia oppimismenetelmiä. Osa on enemmän itsenäisiä oppijoita ja osa oppii paremmin opettajan tai vaikkapa kaverin avustuksella. Myös osaamistaso luonnontieteissä vaihtelee. Mikä seuraavista vaihtoehdoista kuvaa sinua parhaiten: 

 • Puuttuuko sinulta kunnollinen pohja fysiikasta, kemiasta tai matematiikasta ja haluaisit selkeää opetusta niihin?  

 • Vai oletko ”liiankin hyvä” joissain asioissa, etkä haluaisi kuunnella luentoja asioista, jotka jo osaat? 

 • Onko sinun vaikea keskittyä opiskeluun kotona?  

 • Teetkö kokeessa turhia virheitä? 

 • Hätäiletkö tai etenetkö liian hitaasti helpommissa tehtävissä?  

 • Huolettaako uudentyyppinen pääsykoe? 

5. Miten sinä opit parhaiten luonnontieteitä? Miten voisit saada sinulle parhaat mahdolliset yo-tulokset? Olisiko sinulle apua MAFY:n järjestämistä abikursseista?  

6. Miten aiot valmentautua mahdolliseen pääsykokeeseen, mikäli yo-pisteesi eivät riitä DIA-yhteisvalinnan todistusvalinnassa?  Olisiko MAFY:n DI-valmennuskurssi hyvä vaihtoehto sinulle? Mikä kurssivaihtoehdoista sopisi sinulle parhaiten? 

 

Toteutus

Vapaa valinta

Aika

 75 min = 1 piste

Aihe

Vapaa valinta

mikä on Mafy-valmennus?

 • Tuotamme kertauskurssien ja lukiokurssien oppimateriaaleja.

 • Valmennamme opiskelijoita yo-kirjoituksiin sekä lääketieteen ja DI-osastojen pääsykokeisiin.

 • 8500 abia käyttää Mafynettiä yo-kirjoituksiin valmistautumisessa.

 • 2019 keväällä 60% kaikista lääketieteelliseen sisäänpäässeistä käytti myös Mafynettiä tai valmennuskurssiamme.

mafy.png

mitä tarjoamme sinulle?

 • Edistykselliset sähköiset Mafynetti oppimateriaalit

 • Motivaatio- ja opiskelutekniikkaluennot lukioissa

 • Valmennus Yo-kirjoituksiin

 • Lääketieteen pääsykokeisiin valmennus

 • DI-pääsykokeisiin valmennus

79 % lukiolaisista sanoi Mafynetin motivoineen tekemään enemmän töitä yo-kirjoituksiin valmistautuessaan. Tutustu abeille tehtyyn kyselyyn tästä

Mafynetti oli motivoiva uusi lisä matematiikan opiskeluun. Oma henkilökohtainen käyrä ja tehtävien suorittaminen lisäsivät motivaatiota tehdä tehtäviä ja edistää omaa osaamista. Tehtäviä oli hyvin paljon aiheesta riippumatta, joka toi monipuolisuutta verrattuna oppikirjojen tehtävien määrään.”

Mafynetissä on hyvä tehtäväjako. Riittävästi helppoja tehtäviä ja muutama vaikeampi, mikä kokonaisuutena tiivistää aihealueen.Omien tehtävien tarkistaminen ja arvioiminen ja tehtäviin palaaminen kertaus ominaisuudella on erittäin hyvä. YO-kokeisiin harjoittelu helpottuu huomattavasti, kun aiheet on loogisessa järjestyksessä ja Mafynetin käyttö antaa hyvän kuvan kokonaisuuden ymmärtämisestä ja kurssirajojen ylittämisestä.”

“Teoria kerrottiin paremmin kuin kirjoissa ja lisäksi tehtäviä oli mukavampi tehdä, koska vastauksiin pääsi helpommin käsiksi ja näki myös mallivastauksen.”

“Sanoisin että Mafynetti on paras vaihtoehto itsenäiseen opiskeluun, jolloin opin tehokkaasti. Uskon, että jos opetus olisi ollut koko lukioni aikana samantasoista kun MAFY-valmennus, olisin edennyt pitemmällä opetuksessani.”

Mafynetin punainen mato ja tuntimäärät havainnollistaa tehtyä työmäärää erittäin hyvin! Se maksaa yhtä paljon kuin paperiset kertauskirjat, mutta on oikeasti paljon parempi ja motivoivampi opiskelutapa.”

“Ajan käyttö oli tehokasta, lisäksi aiheesta toiseen siirtyminen kurssien välillä vaivatonta. Itsellä kävi niin, että alussa ehkä heikompi aihealue oli kokeessa loppujen lopuksi vahvinta osa-aluetta, kiitos kertauksen ja teorian uudelleen läpikäymisen.”

Mafynetin oli kaikki lukion aikaiset teoriat ja tehtävät yhdessä paikassa, joten eri aiheiden läpikäyminen oli vaivatonta ja helppoa. Ei tarvinnut etsiä ja avata viittä oppikirjaa, jos halusi silmäillä useiden kurssien asioita.”

bottom of page