suosittu psykologia

Ihmisten arkiajattelu sivuaa usein psykologian kannalta olennaisia aihepiirejä. Juuri tämä käytännön ja tieteen yhdistelmä tekee alasta poikkeuksellisen mielenkiintoisen ja halutun.

 

TEHTÄVÄ:  

1. Psykologian opiskelu

 

Psykologian opinnot muodostavat laajan kokonaisuuden, johon kuuluu kursseja monilta eri osa-alueilta. Opinnoissa perehdytään psykologian tieteellisiin lähtökohtiin, tutkimukseen ja teorioihin sekä psykologian sovelluksiin.

 

TEHTÄVÄ: Tutustu jokaisen yliopiston psykologian koulutusohjelmien sisältöön ja opetuksen painopisteisiin alla olevien Opintopolun linkkien kautta. Mitä psykologian opintoihin sisältyy? Mitkä psykologian osa-alueet kiinnostavat sinua eniten?

2. Psykologi työelämässä

Psykologi on suojattu ammattinimike. Ammatin harjoittamisoikeutta anotaan sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolta valmistumisen ja käytännön harjoittelun jälkeen. Monet opiskelijat pääsevät kiinni työelämään jo opintojen aikana, viimeistään harjoittelussa. Psykologien työllisyystilanne ja palkkataso on hyvä.

TEHTÄVÄ: Tutustu Psykologiliiton sivuihin. Selvitä mitä psykologit tekevät työkseen. Mitkä näistä tehtävistä kiinnostavat sinua eniten? Miksi?

 

3. Psykologian opiskelijaksi: Opiskelijavalinta

Psykologian opiskelijaksi voi päästä joko suoraan yo-todistuksen arvosanojen perusteella tai valintakokeen kautta.

TEHTÄVÄ: Tutustu psykologian yhteisvalintasivustolla ja Opintopolussa todistusvalinnan pisteytykseen. Laske paljonko lähtöpisteitä saisit?

 

TEHTÄVÄ: Tutustu psykologian yhteisvalinnan sivustoon ja vanhoihin valintakoetehtäviin. Mitkä ovat valintakoevaatimukset ja millaista osaamista koe edellyttää?

 

Lisäksi Valmennuskeskuksen sivulta löydät paljon maksutonta tietoa, mikä auttaa sinua valintakokeeseen valmistautumisessa. Tutustu halutessasi seuraaviin videoihin:

Psykologian valintakoeinfo 2020 ja valintakoeanalyysit

 

TEHTÄVÄ: Vertaa nyt psykologian opintojen sisältöjä, työelämävaatimuksia ja valintakoetta. Mitä luulet, miksi koe edellyttää kyseisten sisältöjen hallintaa? Miksi nämä ovat keskeisiä taitoja psykologian opintoja ja työelämää ajatellen?

 

4. Pohdi lopuksi
 

TEHTÄVÄ: Kasvoiko kiinnostuksesi alaa kohtaan löytämäsi tiedon perusteella?

 • Miksi alan opiskelu kiinnostaa sinua?

 • Mitkä ovat mielestäsi kolme kaikkein kiinnostavinta psykologian osa-/tutkimusaluetta?

 • Minkä kaikkien yliopistojen psykologikoulutukseen haluaisit hakea ja missä hakujärjestyksessä? Miksi?

 • Mitkä psykologin työtehtävät kiinnostavat eniten? Miksi? Minkälaisissa tehtävissä näkisit itsesi tulevaisuudessa?

 • Mitkä olisivat mielestäsi omat vahvuutesi psykologian opinoissa ja työelämässä?

 • Mikä on seuraava askel, jonka aiot tehdä opiskelupaikan eteen?

Vähenikö kiinnostuksesi alaa kohtaan löytämäsi tiedon perusteella?

 • Miksi aloit epäröidä psykologian opintoja ja alavalintaa?

 • Mikä niissä mietityttää erityisesti?

 

Mitä muita aloja ja opiskeluvaihtoehtoja voisi olla, joissa yhdistyisi jollain lailla asiat, jotka alun perin kiinnostivat sinua psykologiassa? Alta löydät listan aloista, joissa yhdistyvät ohjaus, auttaminen, terveys, hyvinvointi, kehitys ja terapiatyö. Tutustu niihin halutessasi oman kiinnostuksen mukaan Opintopolussa.

 • yleinen kasvatustiede ja aikuiskasvatustiede

 • erityispedagogiikka

 • sosiaalitiede: sosiaalipsykologia

 • sosiaalityö

 • sosionomi

 • toimintaterapeutti

 • logopedia / puheterapeutti

 • psykiatri

 • yhteisöpedagogi

 • ravintoterapeutti

Toteutus

Vapaa valinta

Aika

2h 30min = 2 pistettä

Aihe

Valmentaudu

mikä on valmennuskeskus?

Valmennuskeskus on Suomen kokenein, luotetuin ja monipuolisin valmennuskurssijärjestäjä. Valmennuskeskus järjestää valmennuskursseja yliopistoon, ammattikorkeakouluun ja ylioppilaskirjoituksiin. Vuosittain Valmennuskeskuksen kurssien avulla opiskelupaikan saavuttaa noin 2000 pyrkijää.

valmennuskeskus.png

miksi valmennuskeskuksen kurssille?

Valmennuskeskus tarjoaa sinulle avaimet psykologian pääsykokeessa menestymiseen. Voit valmistautua joustavasti eri laajuisilla kursseillamme monilla paikkakunnilla. Valittavanasi on myös useita laadukkaita itseopiskelukursseja, joille voit osallistua missä vain. 

Valmennuskeskuksen psykologian kurssit ovat laajoja ja monipuolisia, ja ne perustuvat laadukkaaseen lähiopetukseen. Valmennuskurssilla olet muiden psykologiaa opiskelemaan pyrkivien joukossa ja saat laadukasta opetusta. Sinun ei tarvitse itse miettiä pyrkimisprosessisi aikataulutusta, sillä kurssiohjelma rytmittää oppimistasi. Katso video, jossa opiskelijat kertovat kurssista ja valmistautumisesta psyologian pääsykokeeseen.

haluatko sinäkin kokea saman?

Parhaat tulokset: 40-67% psykologian opintonsa aloittaneista oli Valmennuskeskuksen kurssilaisia vuosina 2014-2019.

Ihme on tapahtunut, galaksit ovat räjähtäneet ja sain opiskelupaikan! Kahden vuoden uurastuksen jälkeen ovet avautuivat Helsingin yliopistoon. Vaikka kuulin tästä jo viikko sitten, olen edelleen täysin häkeltynyt. Minäkö? Wow. Kiitos kurssin opettajille ja tutoreille!

Pääsin Helsingin yliopistoon psykologian maisteriohjelmaan! Kiitos hurjasti hyvästä opetuksesta! Sain kaikista yhteishaun hakijoista seitsemänneksi parhaat pisteet artikkeli + looginen päättely osuudesta eli välittäkää opeille kehuja ja kiitoksia!

”Valmennuskeskuksen antama oppi ja tuki oli sanoinkuvailemattoman tärkeä! Opin, kuinka minun tulisi opiskella ja kurssin antama rytmitys toi selkeän rungon opiskelun jäsentämiselle. Opiskelimme yhdessä kurssilaisten kanssa ja toimimme toisillemme tärkeänä vertaistukena. Tutoreiden tuki oli erityisen tärkeää uuvuttavina hetkinä, kun luotto omaan tekemiseen oli vähäinen.”