top of page

TEe yrittäjyys tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 1 piste

airbnb travel

Airbnb:n toimintatapa on yksinkertainen. Ihmiset voivat sen avulla vuokrata matkailijoille kotejaan, ylimääräisiä makuuhuoneitaan – tai ilmapatjojaan, mistä palvelun nimikin tulee. Turisteille palvelu luo mahdollisuuden tutustua ihmisiin ja nähdä autenttista elämää. Airbnb  tarjoaa ainutlaatuisia kohteita ja unohtumattomia elämyksiä.  Airbnb:n kautta vuokratuissa majapaikoissa yöpyy yli 400 000 ihmistä joka yö. Tämä on yli 20 prosenttia enemmän kuin Hilton-ketjun hotelleissa ympäri maailman. Pelkästään Helsingissä Airbnb:llä on noin 1400 majapaikkaa. Se vastaa neljän suuren keskustahotellin majoituskapasiteettia. 

Airbnb on keskeinen esimerkki jakamistalouden voimasta. Jakamistaloudella tarkoitetaan palveluita, joissa ihmiset jakavat omastaan toisilleen, usein pientä maksua tai palvelua vastaan. Monen jakamistalouden palvelun toimintatapa, käyttöliittymä, on digitaalinen. 

TEHTÄVÄ:  

1. Olet päättänyt alkaa toimimaan Airbnb hostina eli vuokraat oman asuntosi kesän ajaksi. Olet itse kesällä paljon matkoilla ja vietät aikaa perheen kesämökillä, joten asuntosi on tyhjillään kesän ajan. Päätät kerätä vähän extra tuloja talven varalle. Mitä asioita sinun tulisi ottaa huomioon, kun ryhdyt vuokraamaan asuntoasi tuntemattomille matkaajille.  

 

A) Kirjoita uuden Airbnb majoittaja muistilista. Mitä vuokraajan tulee ottaa huomioon esim. turvallisuuteen ja talon sääntöihin liittyen? Listaa vähintään 5 ohjetta. Katso vinkkejä: Airbnb majoittajan turvallisuusohjeita 

B) Tee kuvitteellinen asuntosi esittely. Voit tehdä esittelyn esimerkiksi dioihin. Katso mallia asunnon esittelystä Airbnb-sivustolta. Kerro ilmoituksessa seuraavat asiat: 

  • Missä asunto sijaitsee? 

  • Minkä kokoinen huoneisto on kyseessä?   

  • Kuinka paljon asuntoosi mahtuu yöpyjiä?  

  • Mitä kaikkea asunnostasi löytyy vieraiden käyttöön, kuten lakanat, hiustenkuivaaja, polkupyörät jne.?   

  • Paljonko yöpyminen asunnossasi maksaa? Onko muita kuluja, kuten siivous? 

  • Mieti vielä mikä tekee asunnostasi kiinnostavan? Miten erotut kilpailijoista?  
     

2.Tutustu Kuluttajaliiton blogitekstiin: Jakamistalous siirtää vastuuta kuluttajille. Mainitse muutama esimerkki mistä kaikista asioista vastuullisen Airbnb-välittäjän on huolehdittava.

LUE LISÄä:

 

Toteutus

Raportti tai muu esitys

Aika

75 min = 1 piste

Aihe

Yrittäjyys

bottom of page