TEe yrittäjyys tehtävä ja liitä omaan passiisi 

ansaitse 2 pistettä

airbnb travel

Airbnb:n toimintatapa on yksinkertainen. Ihmiset voivat sen avulla vuokrata matkailijoille ylimääräisiä makuuhuoneitaan – tai ilmapatjojaan, mistä palvelun nimikin tulee. Turisteille palvelu luo mahdollisuuden tutustua ihmisiin ja nähdä autenttista elämää. Airbnb  tarjoaa ainutlaatuisia kohteita ja unohtumattomia elämyksiä.  

Airbnb on keskeinen esimerkki jakamistalouden voimasta. Jakamistaloudella tarkoitetaan palveluita, joissa ihmiset jakavat omastaan toisilleen, usein pientä maksua tai palvelua vastaan. Monen jakamistalouden palvelun toimintatapa, käyttöliittymä, on digitaalinen. 

Airbnb:n kautta vuokratuissa majapaikoissa yöpyy yli 400 000 ihmistä joka yö. Tämä on yli 20 prosenttia enemmän kuin Hilton-ketjun hotelleissa ympäri maailman. Pelkästään Helsingissä Airbnb:llä on noin 1400 majapaikkaa. Se vastaa neljän suuren keskustahotellin majoituskapasiteettia. 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEHTÄVÄ:  

Olet päättänyt ruveta toimimaan Airbnb hostina eli vuokraat oman asuntosi kesän ajaksi. Olet itse kesällä paljon matkoilla ja vietät aikaa perheen kesämökillä, joten asuntosi on tyhjillään kesän ajan. Päätät kerätä vähä extra tuloja talven varalle. Mitä asioita sinun tulisi ottaa huomioon, kun ryhdyt vuokraamaan asuntoasi tuntemattomille matkaajille.  

 

  • Kirjoita uuden Airbnb majoittaja muistilista. Mitä vuokraajan tulee ottaa huomioon esim. turvallisuuteen ja talon sääntöihin liittyen?  

  • Tee sitten oman asuntosi esittely Airbnb –sivuille. Ilmoitusta ei tarvitse oikeasti julkaista, mutta tee kuvitteellinen esittely omasta asunnostasi. Jos sinulla ei ole omaa asuntoa, jota voisit vuokrata, anna mielikuvitukselle kyytiä ja valitse vapaasti millaista asuntoa voisit vuokrata kesän ajan.  

    • Kerro ilmoituksessa missä asunto sijaitsee, minkä kokoinen huoneisto on kyseessä. Voit pohtia millaista kohderyhmää tavoittelet asuntoosi. Kenelle suuntaat ilmoituksesi? Kuinka paljon asuntoosi mahtuu yöpyjiä? Mitä kaikkea asunnostasi löytyy vieraiden käyttöön, kuten lakanat, hiustenkuivaaja, polkupyörät jne.?  

    • Paljonko yöpyminen asunnossasi maksaa? Onko muita kuluja, kuten siivous? Mikä on minimi tai maksimi yöpymisaika?  

    • Mieti vielä mikä tekee asunnostasi juuri ”sinun asunnon vetonaulan”? Miten erotut kilpailijoista? Miten teet ilmoituksestasi vetävän ja herätät matkaajien kiinnostuksen?  

 

 

LUE LISÄä:

 

Toteutus

Raportti tai muu esitys

Aika

2h 30 min = 2 pistettä

Aihe

Yrittäjyys